Dette skriver avisene:«Diogo Jota fortjente å være stjernen i showet»

Liverpool beviste nok en gang hvor stor avstanden er mellom dem og Arsenal. Dette skriver den britiske pressen om kampen på Emirates.

Liverpool slo Arsenal 2-0 på Emirates torsdag kveld, og har med det tatt seg til finalen i Carabao Cup der de møter Chelsea på Wembley 27. februar. Den britiske pressen er litt uenige om hvorvidt den andre semifinalen var severdig, men ingen er i tvil – Liverpool er et langt bedre lag enn Arsenal.

«Jota fortjener å være stjernen»

«Jota er den type spiller du ikke legger merke til før det kritiske øyeblikket, og det var akkurat sånn han klarte å skade Arsenal», skriver Jonathan Liew i The Guardian. «Jota dukket opp med et tidlig mål som kunne roe Liverpools nerver og et andre mål som kunne roe dem igjen, begge lekkert assistert av en glimrende Trent Alexander-Arnold. I mellomtiden var denne andre etappen av semifinalen en heftig og jevn kamp. Arsenal kastet bort sin siste sjanse til et trofé i 2022 og Jürgen Klopps lag mønstret all sin erfaring for å holde Arsenal i sjakk.»

«Hvis Jota og Alexander-Arnold var de to beste spillerne på banen, var ikke den storslåtte Fabinho langt bak. Jordan Henderson tettet hullene og Curtis Jones fant rommene ingen andre kunne se.»

«Jota fortjente å være stjernen i showet, og startet til venstre men med friheten til å streife rundt. Dette er nok hans beste rolle, som lar han motta ballen i rommet og bruke sine raske ben til å løpe inn mot midten (mål én), eller vente og angripe rommet mellom høyreback og midtstopper (mål to).»

«Et nydelig trekk etter 19 minutter tok Liverpool fra dypt inne på egen banehalvdel, til kanten av Arsenals straffefelt. Jota ertet Tomiyasu og vrengte han rundt, før han drev inn i banen og rullet et skudd forbi Aaron Ramsdale.»

MÅL NUMMER ÉN: Diogo Jota scoret kampens første mål etter 19. minutter.

MÅL NUMMER ÉN: Diogo Jota scoret kampens første mål etter 19. minutter.

«Da det gjensto 14 minutter på klokka, vant Fabinho nok en ball på midtbanen. Alexander-Arnold løftet den håpefullt fremover, og nok en gang tok Jota en sjanse – gikk på løp – dempet ballen med brystet og lobbet den over Ramsdale.»

«En januar måned som truet med å ødelegge Liverpools sesong, går overraskende bra. De hadde elsket å hatt Salah og Mané tilbake, naturligvis, men i løpet av de siste 14 dagene har de fått en glimt av en ikke altfor fjern fremtid, og det er kanskje mindre å frykte enn man hadde forestilt seg.»

«Ikke kampen vi ble lovet»

«Kampen ble endelig spilt, men det var egentlig ingen kamp», skriver Miguel Delaney i The Independent, som ikke lot seg imponere over kampens intensitet. «Man kan påstå at Arsenal aldri ordentlig spilte.»

«Liverpool nådde sin femte cupfinale i løpet av Jürgen Klopps tid, og den første i ligacupen på seks år. Denne kampen handlet ikke om falske positiver, men om falsk reklame. Dette var ikke kampen vi ble lovet, og levde absolutt ikke opp til det underholdende kaoset ligacupens semifinaler ofte byr på.»

«Liverpool, og spesielt Diogo Jota, var alt for gode for Arsenal. Det var nesten uunngåelig at de vant, med tanke på all oppstyret den siste uken og hvordan derbyet i Nord-London ble utsatt. Arsenal kunne vise til en tynn tropp og at Thomas Partey kom på banen bare timer etter at han landet i London etter å ha spilt i Afrikamesterskapet, bare for å bli utvist i sluttminuttene.»

MÅL NUMMER TO: Diogo Jota jublet hemningsløst for mål nummer to, men feiringen ble midlertidig stilnet da han ble avblåst for offside. VAR-bildene viste dog noe annet, og Liverpool fikk sin tomålsledelse.

MÅL NUMMER TO: Diogo Jota jublet hemningsløst for mål nummer to, men feiringen ble midlertidig stilnet da han ble avblåst for offside. VAR-bildene viste dog noe annet, og Liverpool fikk sin tomålsledelse.

«Det nærmeste Arsenal kom Caoimhin Kellehers mål var Alex Lacazette sitt suverene frispark i tverrliggeren, og etter det holdt Liverpool dem fullstendig i sjakk. Om han ikke er helt tilbake til sitt beste ennå, møtte Virgil van Dijk de fleste av Arsenals beste angrep. Liverpool hadde alltid det ekstra rommet, og en komfortabel følelse.»

«Liverpool favoritter i finalen»

«Jürgen Klopp har vunnet langt større troféer enn det som nå er kjent som Carabao Cup, men likevel, i en sesong hvor laget hans har falt lenger bak Manchester Citys mestertempo, vil det ha vært betryggende for Liverpool-manageren å se at spillerne hans kan holde på ledelsen og vinne en stor kamp», skriver Sam Wallace i The Telegraph. «Dette var kvelden hvor Diogo Jota demonstrerte hvorfor han er en av de beste målscorerne i England – og selv i fraværet av Mohamed Salah og Sadio Mané, var det variasjonen i avslutningene hans som best illustrerte Liverpools dominans i denne semifinalen.»

«Akkurat nå er Liverpool favoritter i Carabao Cup-finalen mot Chelsea 27. februar som blir den femte cupfinalen i Klopps tid på Anfield, og andre gang han har nådd finalen i ligacupen.»

GLIMRENDE: Trent Alexander-Arnold var glimrende på Emirates og leverte to målgivende pasninger.

GLIMRENDE: Trent Alexander-Arnold var glimrende på Emirates og leverte to målgivende pasninger.

«Forskjellen er fortsatt stor»

«Liverpool overvant utfordringene fra Arsenal i denne intense semifinalen, og skal i sin første hjemlige cupfinale siden 2016», skriver James Gheerbrant i The Times. «Dette var en mer jevn kamp, men det var Liverpool som viste overlegen ro i forsvar, kontroll på midtbanen og kvalitet i angrep.»

«Arsenals form i den siste tiden har vært sterk, Liverpool sin litt mer skuffende, men hvis det var noen som tenkte at forskjellen på disse to lagene var mindre nå enn før, ble den tanken fordrevet her. Uten Mohamed Salah og Sadio Mané tok Jota steget opp, mens Arsenal sterkt følte fraværet av Granit Xhaka, og den lille involveringen fra Thomas Partey, i en midtbanekamp de definitivt tapte.»

«På tide med seier på Wembley»

«Det er en av moderne fotballs merkelige anomalier at Liverpool bare har vunnet én finale på Wembley de siste 15 årene», skriver Ian Ladyman i Daily Mail. «I løpet av den tiden har Manchester-klubbene vunnet 12 mellom seg, og gårsdagens motstandere har vunnet fire. Det er på tide med suksess i London for Liverpool og nå, mot Chelsea neste måned, har de muligheten.»

«Den første kampen på Anfield hadde like mye intensitet og vitalitet som et begravelsesfølge. Denne kampen var annerledes fra start. Denne turneringen føles alltid litt mer betydningsfull når man når dette stadiet, og managernes startoppstilling reflekterte det. Sterk, om ikke akkurat full styrke.»

«Arsenal åpnet best. De var kanskje oppmuntret av hvor godt de hadde taklet Liverpool en uke tidligere, og de var ambisiøse. Liverpool i gult fikk ikke roe seg ned, og var heldige som kom gjennom det første kvarteret uten å slippe inn mål.»

«Arsenal imponerte, men de klarte ikke å holde det gående. Hele omgangen endret seg da Liverpool tok ledelsen nærmest ut av ingenting etter 19 minutter.»