– Vi fortjener virkelig å gå til Wembley

Virgil Van Dijk skrøt av fansen etter at Liverpool sikret seg avansementet på Emirates.

Virgil Van Dijk startet kampen mot Arsenal med Joel Matip ved siden av seg. I 2. omgang fikk han Ibrahima Konaté som partner i midtforsvaret. Likevel klarte nederlenderen og resten av forsvaret å holde nullen på Emirates. 30-åringen var en veldig fornøyd mann etter 2-0 seieren.

– Det var en veldig god kamp av oss. Vi gjør det vi har vist gjennom hele sesongen. Vi spilte bra, kontrollerte kampen og klarte å holde roen, sa midtstopperkjempen like etter kampen.

Roser Liverpools offensive krefter

Van Dijk var med å holde nullen i kveldens kamp, men etter kampslutt valgte han å rose de offensive spillerne til Liverpool, og spesielt tomålsscorer Diogo Jota.

– Diogo Jota er en fantastisk spiller. Hans tall snakker for seg selv. Han er veldig viktig for oss, og har vist hvor vanskelig det er å spille mot han som spiss eller ving. Jeg vet det selv fra trening. I kveld har han igjen vist sin klasse.

Forsvarskollega Trent Alexander-Arnold får også masse skryt av Van Dijk. Scouseren slet litt med Gabriel Martinelli innledningsvis, men satte opp Jota på begge målene. Scouseren står nå med femten målgivende pasninger denne sesongen. 

– Det andre målet er fantastisk, en flott ball fra Trent Alexander-Arnold. Det skapte en lettelse i laget. 

– Hvis det var 1-0 med ti minutter igjen kunne det blitt vanskelig, sa nederlenderen. 

NYE OFFENSIVE BIDRAG: Trent Alexander-Arnold er i ferd med å få til en fenomenal sesong i det offensive spillet.

NYE OFFENSIVE BIDRAG: Trent Alexander-Arnold er i ferd med å få til en fenomenal sesong i det offensive spillet.

Gleder seg til en ny finale

Virgil Van Dijk har enda til gode å spille en cupfinale på Wembley. Det er noe 30-åringen gleder seg veldig til å få oppleve. I 16/17 sesongen var han en del av Southampton-laget som slo ut Liverpool i semifinalen i samme cup, men ble langtidsskadet mellom de to oppgjørene.

– Jeg ser definitivt fram til Wembley. Det er sjanse til å få et trofé og vi vil gi alt vi har når vi er der.

Midtstopperen vil også rose bortesupporterne på Emirates i kveld.

– Vi stod gjennom stormen med fansen bak oss. Vi fortjener virkelig å gå til Wembley, sa Van Dijk.