Kampkommentar Arsenal - LiverpoolJota viste hvorfor han er uvurderlig i fraværet til Mohamed Salah og Sadio Mané

De røde er klare for sin første ligacupfinale på seks år etter en solid forestilling mot Arsenal.

En fantastisk duo

Før kampen var det knyttet spenning til hvem som skulle starte kveldens batalje på Emirates. Overraskende nok fikk Kaide Gordon muligheten på høyrekanten fremfor mer rutinerte Takumi Minamino. Caoimhin Kelleher fikk tillit fra start igjen etter å ha blitt benket i det første oppgjøret i semifinalen.

Diogo Jota er en naturlig målscorer, og i dag viste han hvorfor han er uvurderlig i fraværet til Mohamed Salah og Sadio Mané. Det må også gis ut en blomst til Trent Alexander-Arnold som stod bak begge målene, og noterte seg for to ny målgivende i kveld. 

Store kontraster de første 45

Likevel var det Liverpool, med gule drakter for anledningen, som startet kampen på bakbeina. Arsenal utnyttet Liverpools slurv i det oppbyggende spillet, og det virket som flere av de rødes spillere ikke var helt påskrudd fra start. Men alt endret seg i det 20. minutt.

En uvanlig offensiv Trent Alexander-Arnold får ballen i midtbaneleddet og sentrer den ut til Diogo Jota, som rundlurer Arsenals høyreback, forserer inn i banen og legger ballen til siden for Ramsdale. Liverpool gikk opp i ledelsen, mot spillets gang.

Etter 1-0 scoringen virket det som flere av spillerne fikk mer selvtillit, og nå var spesielt midtbaneleddet først på alt av baller. Liverpool kontrollerte kampen inn til pause, i en sjansefattig og lite underholdende første omgang.

Et stort lyspunkt var Curtis Jones, som viste hva han kan tilføre Liverpools midtbane. Den unge scouseren deltok i det defensive arbeidet og hadde flere raid hvor han passerte Arsenals ledd og skapte ubalanse hos Artetas menn. Alvorspraten han hadde med Klopp ser ut til å gi avkastning for 20-åringen.

OFFENSIV SKYTS: Curtis Jones hadde en veldig bra kamp på Emirates.

OFFENSIV SKYTS: Curtis Jones hadde en veldig bra kamp på Emirates.

Full kontroll

Virgil Van Dijk og Joel Matip slet defensivt i første omgang, og det virket ikke som dette var kamerunerens dag. Den ellers veldig gode midtstopperen ble tatt av til pause for mer fysiske Ibrahima Konaté, og det ga resultater. Liverpool virket veldig trygge i det defensive spillet i 2. omgang, foruten Lacazettes gigasjanse like etter pause. Andy Robertson hadde en veldig god dag på venstrebacken og temmet Bukayo Saka i store deler av kampen.

Det offensive spillet tok seg også opp etter hvilen. Kaide Gordon burde satt inn sitt andre mål for Liverpool, etter et fantastisk raid av Diogo Jota, men unggutten satte den et stykke over mål fra rundt fem meter. 04-modellen var veldig anonym i 1. omgang, men viste tegn til kvaliteten han innehar i de 20 minuttene han fikk etter pause.

I andre omgang virket det som Arsenal hadde satt forsvarslinjen sin høyere, noe Liverpool prøvde å utnytte. De røde skapte flere store sjanser, og de gulkledde var mye nærmere 2-0 enn Arsenal var 1-1, men ingenting satt, enn så lenge.

I det 78. minutt får Trent Alexander-Arnold ballen på høyresiden, legger den over til Diogo Jota som tar den perfekt ned på kassen. Ramsdale kommer ut for å avverge, men Jota hadde andre planer. Portugiseren strutter av selvtillit og legger ballen over Ramsdale og i mål.

På slutten pådro Arsenal-spiller Thomas Partey seg to gule kort på kort tid. Ghaneseren, som er tilbake etter et skuffende Afrikamesterskap, fikk ikke mange minuttene på banen for The Gunners. Da var kampen avgjort og Liverpool skal igjen spille for edelt metall på Wembley i februar.

Portugisisk målmaskin

Diogo Jota fortsetter å levere på et høyt nivå, og i dag er han tungen på vektskålen for Liverpool. Av de tre framme er det han som viser mest og virker å være langt foran Roberto Firmino i en startellever. Brasilianeren spilte seg ikke bort i dag, men Jota har et nivå Firmino ikke innehar for øyeblikket.

I en periode hvor Liverpools to fremste angrepsvåpen er vekke er det ingen tvil om hvor viktig Jota er for Klopp. I dag satt 25-åringen sitt 11. og 12. mål for sesongen, i en veldig viktig kamp.

REKKEVIDDE: Caoimhin Kelleher hadde en fantastisk redning på resultatet 0-0.

REKKEVIDDE: Caoimhin Kelleher hadde en fantastisk redning på resultatet 0-0.

En veldig god nummer to

En annen spiller som må få skryt i dag er Liverpools unge keeper Caoimhin Kelleher. Det var usikkerhet før kampen om hvem som skulle stå mellom buret, men iren viser i dag hvorfor han fortjener en plass i cupturneringene. En fantastisk redning på Lacazettes tidlige frispark er nok høydepunktet, men han er god med ballen i beina, tar det han skal ta og uroer aldri forsvaret med merkelige avgjørelser. Liverpool har fått tak i en kjempekeeper bak Alisson.

Spørsmålet er hvor lenge han vil sitte på benken, for han er mer enn kapabel til å spille på et veldig høyt nivå i framtiden. I februar får han nok fornyet tillit hos Klopp foran 90 000 supportere på Englands største stadion. Det vil bli et minne han sent vil glemme!