Spillerbørs og folkebørsFlere sterke prestasjoner da assistkongen fra West Derby og måltjuven fra Portugal sendte Liverpool til Wembley

Curtis Jones og Fabinho eide midtbanen, mens Trent Alexander-Arnold serverte Diogo Jota.

Med knappen under kan du nå velge om du vil se Liverpool.nos spillerbørs før du gir din egen vurdering. 

Caoimhin Kelleher7

Får en finger på Lacazettes tidlige frispark, slik at ballen går i tverrliggeren. Slår et håpløst utspill etter et kvarter, som det ikke er adresse på i det hele tatt. Har litt såpe på hanskene når Martinelli forsøker seg fra skrått hold i det 73. minutt, men gjør alt i alt en god kamp.

Trent Alexander-Arnold9

Slet innledningsvis da han ble utfordret på fart av Martinelli. Arsenal forsøkte bevisst å utnytte rommet bak scouseren. Får en ny assist, på Jotas tidlige scoring, og spilte seg inn i kampen etter hvert. Slår et nydelig innlegg etter drøye timen. Meget god offensivt etter pause, og nydelig assist til Jotas andre.

Joël Matip6

Har en ball i nettet etter en tidlig Liverpool-corner, men blir korrekt avvinket for offside. Farlig ballmist etter drøye halvtimen skaper en farlig overgang for Arsenal. Header selv unna den påfølgende corneren. Blir byttet ut etter første omgang.

Virgil van Dijk7

Slår en upresis lang ball i retning Gordon etter 17 minutter. Ellers spiller nederlenderen rolig og behersket som leder for den bakre fireren.

Andy Robertson8

Forærer vertene et tidlig frispark like utenfor 16-meteren. Er villig med fremover på banen, og bidrar mye offensivt, og klarer seg greit defensivt. Farlig avslutning et kvarter før slutt.

Fabinho9

Bommet da han forsøkte å stoppe et oppspill etter åtte minutter, og dermed fikk Arsenal en farlig kontring. Vinner duellen i feltet i forkant av Matips annullerte mål. Strålende og viktig takling i eget felt like før halvtimen var spilt. God til å skjerme ball, og står frem i midtbanekrigen. Takles stygt av innbytter Partey i sluttminuttene, og Arsenal-spilleren får marsjordre. Leverer en bunnsolid andreomgang.

Jordan Henderson6

Den mest anonyme av de tre på midtbanen. Burde ha scoret på returen etter Konates heading i stolpen, men ble uansett avvinket for offside.

Curtis Jones9

Flink til å finne rom, og fordele baller. God til å skjerme ball, og angriper med direkte raid. Er den kreative kraften på Liverpools midtbane.

Kaide Gordon5

Tapte den første duellen han var involvert i. Ble litt lettvekter under Arsenals intense start på kampen. Burde ha scoret når han får ballen servert på sølvfat av Jota. Fikk merke overgangen fra junior- til seniorfotball i denne kampen.

Diogo Jota9

Flott enkeltmannsprestasjon da han gir Liverpool-ledelsen. Takles stygt av Ødegaard ti minutter før pause. Ny flott soloprestasjon i forkant av at han serverer Gordon tidlig i annen omgang. Ble snytt for en assist av 17-åringens svake avslutning. Nydelig matchvinner-scoring,

Roberto Firmino6

Jobber hardt defensivt, men lite synlig offensivt. Men gjør en helhjertet jobb for laget.

Ibrahima Konaté7

Byttet inn for Matip i pausen. Nær ved å få sin første scoring for klubben da han headet i stolpen etter 58 minutter. Får et gult kort etter drøye timen. Gjør en solid stopperjobb.

Takumi Minamino

Inn for Gordon etter 63 minutter. Får en stor sjanse etter bare fem minutter på banen, men får ikke klem på avslutningen og Arsenal kan rydde opp nærmest på egen strek. Godt raid et kvarter før slutt.

James Milner

Inn for Henderson etter 75 minutter, og er med på å dra seieren i land.

Neco Williams

Inn for Firmino etter 84 minutter.

Jürgen Klopp9

Har all grunn til å være fornøyd med coachingen i denne semfinalen. Stiller et sterkt lag, der kun Kelleher og Gordon var overraskelsene, og det holdt til Wembley-finale. Manageren gjør gode bytter, da han tar ut de spillerne som presterte svakest ut fra egne forutsetninger.