Jürgen Klopp

Manager

Jürgen Klopp ble ansatt som Liverpools manager i oktober 2015. Og forvandlet Liverpool til en seiersmaskin igjen.

Jürgen Klopp ette fulgte Brendan Rodgers som manager, da han kom til klubben i oktober 2015. 

Den tyske manageren hadde levert fantastiske resultater med Borussia Dortmund i Bundesliga - en klubb som ofte har blitt sammenlignet med Liverpool. I hans første halve sesong løftet han alle, inkludert supporterne, med sitt smil og voldsomme engasjement. Det ble to finaler, i Ligacupen og Europa League, på det første halvåret under tyskeren. Dessverre ble det ikke noen pokal.

I 2016/2017 fortsatte fremgangen, og Liverpool endte på fjerdeplass i Premier League. Dermed var Liverpool endelig tilbake i Champions League i 2017/2018-sesongen, etter å ha slått Hoffenheim i playoff. Igjen endte Liverpool på 4. plass i Premier League-sesongen, men Klopp tok også Liverpool til finale i Champions League. Der endte det dessverre med 3–1-tap for Real Madrid i Kiev.

I 2018/2019-sesongen tok Liverpool nye steg under Jürgen Klopps ledelsen, og fulgte Manchester City til døra i Premier League, men endte opp med ett poeng for lite, til tross for at det ble hele 97 poeng i serien. Men Liverpool tok seg i samme sesong til Champions League-finale, der det ble 2–0-seier mot Tottenham 1. juni 2019. Dermed hadde Liverpool vunnet den gjeveste europacupen 6 ganger.

I Super Cup 14. august samme år ble det seier mot Chelsea etter straffer.

Like før jul kunne Liverpool endelig løfte troféet som viser at de er verdens beste klubblag i 2019.

Liverpool ledet ligaen med 25 poeng da serien ble stanset i tre måneder på grunn av koronapandemien, men da den returnerte kunne Liverpool raskt sikre mesterskapet. Med uavgjort mot Everton, og så seier mot Crystal Palace ble serien avgjort på en dag Liverpool ikke spilte selv. 25. juni 2020 ble all tvil feid til side da Chelsea slo Man City 2-0. Ingen kunne hente igjen Klopps menn, og Liverpool ble seriemestere for 19. gang og Premier League-mestere for første gang.

Etter en 2020/21-sesong preget av tomme tribuner og en skadekrise uten sidestykke endte Liverpool til slutt på tredje plass i Premier League. I 2021/22-sesongen var Klopps menn tilbake på sitt utrolige beste, og jaktet lenge en enestående kvadrupel etter å ha vunnet både ligacupen og FA-cupen i løpet av sesongen. Manchester City klarte akkurat å holde ledelsen inn i Premier League, mens Real Madrid ble for sterke i Champions League-finalen. 

I april samme år signerte han en to års kontraktforlengelse med klubben, som gjør at han vil sitte i managerstolen frem til sommeren 2026. Kona Ulla har fått mye av æren for at han valgte å forlenge, da familien stortrives på Merseyside. 

2022/23-sesongen ble en ganske stor skuffelse etter den spennende sesongen før. Liverpools resultater varierte enormt, og Klopp selv tøyset med at han var en elefant i rommet der flere managere rundt ham fikk sparken mens han selv satt trygt til tross for resultatene. Liverpool forsøkte å snu den dårlige trenden mot slutten av sesongen, og et taktisk bytte med en friere, mer offensiv Trent Alexander-Arnold, hjalp – men sluttspurten kom for sent. Liverpool endte på en femteplass.

Liverpool overrasket positivt i den påfølgende sesongen 2023/24 og kjempet lenge om ligatittelen, men endte til slutt på 3. plass med 82 poeng, etter serievinner Manchester City på 91 poeng og Arsenal på 89 poeng. Laget gikk også til topps i ligacupen, som Liverpool vant for 10. gang. I finalen møtte laget Chelsea, og vant 1–0 etter ekstraomganger med et ungt mannskap og med Virgil van Dijk som målscorer på det skadeplagede laget. 

Men alt dette ble bare paranteser i sesongen, for 26. januar 2024 offentliggjorde Jürgen Klopp at han skulle gi seg i Liverpool etter sesongen. 19. mai 2024 ledet han derfor Liverpool for siste gang da Wolves ble slått 2–0 på Anfield.

En eventyrlig karriere som Liverpool-manager var da over. 

Liverpool hadde vært i Champions League én gang de siste seks sesongene før han kom. De har kvalifisert seg til Champions League seks ganger under Klopp, kommet til tre finaler og vunnet en.

Liverpool vant serien for 19. gang, over 30 år etter den forrige, med Klopp. Og har vunnet både VM for klubblag, UEFA Super Cup, FA-cupen, Community Shield og ligacupen to ganger under ham.