Velinformert journalist hinter om hvilke juniorer og hvilke førstelagsspillere som er aktuelle for spill

Med koronautbrudd i troppen og en rekke spillere på skadelisten kan Liverpool komme til å stille et ungt og uerfarent lag mot Shrewsbury.

Liverpool håper at Jürgen Klopp skal lede Liverpool i tredje runde i FA-cupen mot Shrewsbury på Anfield i morgen. Tyskeren meldes å være i fin form etter å ha vært koronasmittet. 

På grunn av det omfattende koronautbruddet i troppen bekreftet Klopp-assistent Peter Krawietz at det blir aktuelt å benytte spillere både fra U18-laget og U23-laget.

Gordon, Woltman, Dixon-Bonner og Frauendorf

Paul Joyce i The Times har bedre innsikt enn de fleste om det som rører seg i kulissene på Anfield, og han trekker frem 17 år gamle Kaide Gordon og den unge spissen Max Woltman som to av de unge spillerne som kan få spilletid i kampen. Woltman satt på innbytterbenken i Champions League-kampen mot AC Milan på San Siro i desember.

Joyce melder at midtbanespiller Elijah Dixon-Bonner og den offensive midtbanespilleren Melkamu Frauendorf også vil være i troppen. Sistnevnte fyller 18 år i neste uke. Frauendorf kom til Liverpool fra Hoffenheim i august 2020, og er tysk ungdomslandslagsspiller.

Disse ungdommene kan bli satt inn på et lag bestående også av noen mer rutinerte spillere. Krawietz bekreftet at Joel Matip er tilbake i trening etter å ha kommet ut av koronaisolasjon. Han gikk glipp av bortekampen mot Chelsea etter å ha testet positivt for Covid-19 samtidig som Alisson Becker og Roberto Firmino.

Aktuelle førstelagsspillere

Joyce melder også at Virgil van Dijk, Fabinho, Andy Robertson og målvakt Caoimhin Kelleher er aktuelle til kampen.

Fitness-trener Andreas Kornmayer sørget for at alle spillerne fikk et treningsopplegg mens AXA Training Centre var stengt i to dager.

– De som kunne oppholde seg utendørs tok løpeturer, mens de som måtte sitte i karantene hjemme fikk individuelle treningsopplegg fra dag til dag, fortalte Krawietz under lørdagens pressekonferanse.

– Slik forsøkte vi å holde formen deres vedlike, forklarte tyskeren.

– Det var en bisarr situasjon. Det var vanskelig for oss alle. Vi måtte stenge treningsanlegget, og være hjemme. Vi forsøker alltid å spille og vinne våre kamper, men denne situasjonen var vanskelig å håndtere. 

– Vi prøvde å komme tilbake til normalen så fort som mulig. Det har vært en travel uke, selv om vi har oppholdt oss hjemme. Mobiltelefonene glødet!