– Vi kan ikke sende Williams tilbake. Dette er opp til Liverpool

Rhys Williams var ikke med i troppen da Swansea spilte 1-1 mot Huddersfield.

Rhys Williams har vært lånt ut til Championship-klubben Swansea denne sesongen, men det har ikke gått helt som 20-åringen skulle ønske så langt.

Han har startet fem kamper, blitt brukt som innbytter to ganger, og vært ubenyttet reserve to ganger. Sju ganger har han vært helt ute av troppen, og det var han da Swansea spilte 1-1 mot Huddersfield på lørdag.

Tidligere denne måneden har det vært snakk om å hente Williams tilbake, og spesielt før FA-cupkampen mot Shrewsbury var dette tema. Det har så langt ikke skjedd. Ifølge Swansea-manageren er dette kun opp til Liverpool.

– Vi har vært veldig ærlige med Liverpool om mulighetene Rhys har hatt, og de potensielle mulighetene han har fremover, så det er opp til dem, sier manager Russell Martin til Wales Online. Det var thisisanfield.com som først omtalte saken.  

Det er Liverpools som må bestemme

I utlånsavtaler fra Premier League-klubbene er det ofte slik at klubbene nedover i divisjonene må garantere for spilletid, og risikere å betale dersom spilleren de låner ikke blir brukt. Det er ikke kjent om Liverpool har noe slikt i denne avtalen.

– Vi kan ikke sende ham tilbake, og det er faren med å ta spillere på lån. Eierklubben har alltid kontrollen. Jeg tror Rhys hele tiden er i kontakt med dem om situasjonen, sier manageren.

– Det frustrerende for Rhys er at han virkelig trives her, og liker treningene. Han føler at han forbedrer seg, men det skuffende er at han har fått få sjanser. Han ønsker å spille mer, og jeg er sikker på at Liverpool føler det på samme måte. Vi må se hva som skjer, men dette er opp til dem.

20-åringen fikk 22 kamper i alle turneringer for Liverpool forrige sesong, da de røde til slutt klarte tredjeplassen i Premier League.