Alt du trenger å vite før dagens kamp mot BrentfordDenne gang har ikke Liverpool råd til noe annet enn seier

Les deg opp til dagens kamp.

Ustoppelige Manchester City fosser videre, og dersom Liverpool skal ha noe som helst håp om å gi dem kamp må dagens kamp vinnes.

City slo Chelsea 1-0 på Etihad Stadium på lørdag, og har nå 12 ligaseire på rad. Avstanden ned til Liverpool er 14 poeng – men de røde har to kamper til gode. Det er dagens kamp mot Brentford, og en hjemmekamp mot Leeds United som så langt ikke har fått ny dato. Avstanden begynner å bli farlig stor, og i dag må det rett og slett bli seier.

På motsatt banehalvdel står Brentford. Det nyopprykkede laget var de første «overraskelsen» med negativt fortegn for Liverpool i høst. Det hadde riktig nok blitt ett poeng mot Chelsea med ti mann, men det var lettere å svelge enn at at laget scoret tre mål på Brentford Community Stadium uten å få med seg tre poeng. Helt på slutten kunne en også endt opp med null.

Siden forrige møte har Brentford mistet sin solide målvakt, som imponerte Jürgen Klopp voldsomt i kampen i september. Han er skadet og ute, og erstatteren ser ut til å være et svakt punkt. Les egen sak om det her

UTE: David Raya mister kampen mot Liverpool. Han imponerte stort i forrige møte.

UTE: David Raya mister kampen mot Liverpool. Han imponerte stort i forrige møte.

Brentford kommer til kampen etter en veldig svak prestasjon borte mot Southampton på tirsdag, der de tapte fullt fortjent 4-1. Liverpool slet med å skape sjanser mot et Arsenal-lag med ti mann på torsdag, men forhåpentligvis sitter det denne gang!

Hva sier managerne?

Thomas Frank er kjent for å snakke lenge når han holder pressekonferanser, og det gjorde han også denne gang. Dansken var offensiv, og fortalte at laget hans ville dra til Anfield for å vinne.

– Dette er første gang vi skal til Anfield. Vi vet alle at det er en av de mest ikoniske fotballstadionene i verden. Vi ser frem til det. Vi ønsker å dra dit, utfolde oss og angripe. Vi vil at det skal være gøy og en god erfaring både klokken 15 og klokken 17. Det er ikke så gøy dersom vi drar dit og blir slått 4-0, sa Frank på sin pressekonferanse før kampen. Les egen sak her

– Det vil kun være en fantastisk opplevelse dersom vi drar dit og får et resultat, og det er det vi sikter oss inn mot.

– Sadio Mané og Mo Salah er to spillere i verdensklasse som har gjort det fantastisk for Liverpool. Jeg synes fortsatt de har veldig gode spillere i Diogo Jota, Firmino, Takumi Minamino og Curtis Jones. De vil fortsatt være et topplag. Vi vet at det kommer til å bli utrolig vanskelig, men vi skal omfavne øyeblikket, prøve å angripe og vinne kampen.

NYTT MØTE: Kl. 15.00 møtes Liverpool og Brentford igjen. Denne gang på Anfield.

NYTT MØTE: Kl. 15.00 møtes Liverpool og Brentford igjen. Denne gang på Anfield.

Klopp på sin side var opptatt av at laget hans ikke gjorde de samme feilene som sist lagene møttes.

– Vi forventer at vi må kjempe. Brentford er et lag som har en spesifikk måte de spiller på, og spesielt mot oss. De har spilt veldig direkte, sa Jürgen Klopp på sin pressekonferanse før kampen. Les egen sak med alt Klopp sa her.

– Keeperen deres den dagen var playmakeren. Det var mange lange baller, og vi slet med å forsvare oss mot disse. Det ble for mange andreballer for Brentford. Målene de scoret burde vært unngått, dersom jeg husker riktig. Vi har ikke gjort analysen ennå, og skal gjøre den de neste ukene. På dødballer var vi litt sløve, og på et eller annet vis fikk de ballen i nettet, så det er ikke måten å gjøre det på

– Vi må være på alerten, og være helt klare. De har noen spesielle dødballer, og vil trolig spille direkte. De har gjort det strålende i sin første sesong i Premier League, og det er veldig imponerende, sier Klopp.

Hvordan er skadesituasjonen?

Brentfords manager har fått gode nyheter på skadefronten før kampen. Førstekeeper David Raya er fortsatt ute med kneskade, men skal være på bedringens vei. Ellers har han fått spillere tilbake.

Norske Kristoffer Ajer er tilbake, og det ser også den tidligere Liverpool-spilleren Sergi Canos ut til å være. Venstreback Rico Henry har fått mye skryt denne sesongen, og ser også ut til å bli involvert.

– Alle som var tilgjengelige mot Southampton bør være tilgjengelig. Sergi Canos har trent, og det er positivt. Rico Henry ser ut som en spiller som kan være tilgjengelig i helgen. Jeg må ta en avgjørelse om han er klar for å starte, men han kan være involvert i troppen, sa Frank.

FRISK IGJEN: Kristoffer Ajer er skadefri, og klar for dagens kamp.

FRISK IGJEN: Kristoffer Ajer er skadefri, og klar for dagens kamp.

Joshua Dasilva, Mathias Zanka Jørgensen, Charlie Goode og Julian Jeanvier er ute, mens Frank Onyeka er i Afrikamesterskapet.

For Liverpool er Divock Origi på bedringens vei, men rekker ikke denne kampen. Harvey Elliott starter trening med laget i neste uke, så han er også snart tilbake. Thiago Alcantara kommer ikke til å bli involvert, og det blir heller ikke Nathaniel Phillips.

Mohamed Salah, Sadio Mané og Naby Keita er som kjent i Afrikamesterskapet. Ellers har Klopp tilgjengelig de samme spillerne som spilte i den litt skuffende 0-0-kampen mot Arsenal på torsdag.

Hvordan har det gått så langt?

Brentford startet sesongen strålende, med seier over Arsenal i åpningskampen, og den mye omtalte 3-3-kampen mot Liverpool på sin egen hjemmebane. De var også uheldige som ikke fikk med seg poeng mot Chelsea.

Jevnt over har det vært veldig ujevnt, og de svinger mye i prestasjonene. De startet året med å slå Steven Gerrards Aston Villa 2-1. De har tatt 13 poeng på hjemmebane og 10 poeng på bortebane denne sesongen, og ligger på 14. plass på tabellen, fire poeng foran Everton.

Akkurat borteformen har vært et problem den siste tiden. De har ikke vunnet en bortekamp i ligaen siden de slo West Ham 2-1 i slutten av oktober. På de siste seks bortekampene i Premier League har de tatt to poeng – med uavgjort mot Newcastle og Leeds. Forhåpentligvis er det en trend som fortsetter også etter i dag!

Hvem skal starte for Liverpool?

Liverpool stilte et meget sterkt lag mot Arsenal, på papiret. Der gikk Klopp for Alisson, Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Milner, Jota, Firmino og Minamino.

Kanskje var det det beste han kunne stilt, av de som er tilgjengelig. Alex Oxlade-Chamberlain skal ha vært skuffet over at han ikke fikk starte mot gamleklubben, og Klopp har fortalt om en alvorsprat med Curtis Jones, etter at han ikke er helt fornøyd med spillerens form. 

At en av de to kan komme inn for James Milner for å gi laget noe annet virker sannsynlig. Ellers var ikke Kaide Gordon involvert for U23-laget eller U18 på lørdag, og kommer til å være i troppen. Blir det en for stor anledning å kaste inn 17-åringen allerede?

Vi har spurt leserne om hvilket lag de ønsker seg. Det lager finner du her.

Hvordan kan du følge kampen? 

Liverpool - Brentford har avspark kl. 15.00, og vises på TV 2 Sport Premium.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter.

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).