Klopp mente keeperen burde ha nummer 10 på ryggen etter forrige møte. Nå har Brentford et keeperproblem

Da lagene møttes i september var det spesielt én spiller Jürgen Klopp lot seg imponere av.

I september gjestet Liverpool Brentford Community Stadium. Kampen endte 3-3, og Brentfords direkte spillestil ga Virgil van Dijk og co alle mulige problemer, som vi ikke er vant å se fra spillere som ellers er så rolig i stressende situasjoner.

En av hovedgrunnene til at Brentford kunne spille som de gjorde, var målvakt David Raya. Den 26 år gamle målvakten er født i Barcelona, men har vært i engelsk fotball helt siden 2012, da han ble hentet av Blackburn som U18-spiller.

Han spilte 108 kamper for Blackburn, før han ble hentet av Brentford i 2019. Det var spesielt pasningsfoten hans, og et voldsomt tilslag, som imponerte Klopp. De lange pasningene opp mot Ivan Toney satte Liverpool-forsvaret i trøbbel gang på gang, med et Brentford-lag som fylte på etter sin spydspiss.

– Keeperen deres kunne spilt med nummer 10 på ryggen. Han spilte noen utrolige baller, men det var det riktige å gjøre mot oss i dag, sa Klopp til The Times etter kampen.

Det var ros Raya satte pris på.

– Jeg ble veldig overrasket da jeg hørte det. Det var ikke noe jeg forventet i det hele. Det var gledelig å høre de ordene, og det betydde litt ekstra siden det kom fra en trener som ham, har Raya sagt i et intervju med BBC-programmet Football Focus.

– Det er et kompliment. Laget trenger at jeg kan spille ballen ut bakfra, på grunn av måten vi spiller på. Det kommer naturlig for meg, og jeg har alltid vært komfortabel med ballen. Vi jobber med dette hver uke sammen med keepertreneren. Manageren vil at jeg skal være en ekstra angrepsspiller, slik at jeg kan spille ballen ut mot kanten og skape en sjanse med en lang eller kort pasning.

Kneskadet og ute

En måned etter kampen mot Liverpool, ble Raya kneskadet. Det skjedde i en kamp mot Leicester City.

Han kolliderte med Ayoze Perez, og har vært ute siden.

Raya nærmer seg nå comeback, men denne kampen kommer for tidlig.

– David Raya gjør det veldig bra. Han trener med keepertreneren vår på gresset nå. Mandag var første dag han var tilbake på gresset, og det er veldig positivt. Han hadde et møte med en knespesialist på torsdag, og det var et positivt møte. Forhåpentligvis kan han snart trene sammen med laget, sa manager Thomas Frank på fredagens pressekonferanse.

Backupen er ikke like god

I Rayas skadefravær er det Alvaro Fernandez som har stått i mål. Han er også spansk, og har faktisk én landskamp for Spania. Den kom i sommer, i en privatlandskamp mot Litauen.

BACKUP: Alvaro Fernandez har ikke det samme nivået som David Raya, og enkelte fotballeksperter mener Brentford har et keeperproblem.

BACKUP: Alvaro Fernandez har ikke det samme nivået som David Raya, og enkelte fotballeksperter mener Brentford har et keeperproblem.

Fernandez er 23 år gammel, og kom fra SD Huesca i La Liga før denne sesongen.

Han har nå spilt 15 kamper for Brentford denne sesongen, og sluppet inn 25 mål. Kun to ganger har han holdt nullen.

Tidligere denne uka var Troy Townsend, far til Andros Townsend, gjest på Guardians podcast «Football Weekly». Der trakk han frem Fernandez som et problem for Frank sitt lag.

– De må finne en måte for å stoppe at de slipper inn så mange mål. Jeg mener målvakten er et problem, og han har gitt motstanderne alt for mange sjanser. Jeg vet at han bare er en midlertidig løsning, men det er noe de må gjøre noe med, sier Townsend.

Liverpool - Brentford spilles søndag kl. 15.00, og vises på TV 2 Sport Premium.