– Vi ønsker Karius alt det beste, men her er han bare femtevalget

Jürgen Klopp håper at Loris Karius snart finner seg en ny klubb, og forklarer keepersituasjonen med fire navn foran ham i køen.

Loris Karius har ikke spilt for Liverpool siden marerittkampen i Kiev, der han gjorde to gedigne tabber og Liverpool tapte 3-1 i Champions League-finalen mot Real Madrid.

Siden den gang har han vært på utlån i Besiktas og Union Berlin, men i fjor sommer fant han seg ingen ny klubb, og returnerte til Liverpool. Han har trent på AXA Training Centre hele sesongen.

– Det er ulike ting som må tas med i betraktningen. En ting er Loris Karius som spiller, som ikke gjør noe som helst galt og er i veldig god form. Han trener veldig hardt og bryr seg. Det er helt tydelig, sier Jürgen Klopp til The Guardian.

– Før sesongen tok vi en avgjørelse, og det var åpenbart i klubbens interesse at Loris finner seg en ny klubb, men det skjedde ikke. Vi tok en avgjørelse om at han skulle behandles helt normalt, sier han.

Karius har vært linket til klubber som Basel og SpVgg Greuther Fürth de siste månedene, men så langt har ingenting skjedd.

Femtevalg

Klopp utdyper hvordan målvaktene er rangert.

– Så lenge vi ikke har en utrolig situasjon her, er Alisson nummer én, Caoimhin (Kelleher) nummer to, nummer tre er Adrian, og nummer fire er Marcelo (Pitaluga). Det er allerede fire målvakter, og vi har aldri vært i en situasjon der vi måtte bruke femtevalget. Det handler ikke om kvaliteten. Vi tok en avgjørelse, og guttene gjør det veldig bra, sier han.

Denne sesongen har Alisson spilt 25 kamper, Kelleher fem kamper, og Adrián én kamp. Pitaluga har vært i kamptroppen fire ganger, og de unge målvaktene Liam Hughes og Harvey Davies har vært i kamptroppen én gang hver. Karius har så langt ikke vært i en kamptropp.

– Jeg tror alle er imponert over utviklingen til Caoimhin Kelleher, som allerede er klar for hva som helst. Vi kjenner til kvalitetene til Adrian, og hvilken påvirkning han har på trening og i garderoben, og han ville også vært klar for å spille. Marcelo er et utrolig talent, så han er den neste i rekken, sier Klopp.

Karius sin kontrakt med klubben går ut til sommeren.

– Jeg ønsker Loris bare det beste, og han vil finne seg en klubb, enten det er nå eller til sommeren, og derfra vil han ta nye steg, det er jeg sikker på.