Folkebørsen etter Liverpool - Arsenal:Det var mange lave karakterer på torsdagens spillerbørs, men leserne er enda strengere

Spesielt Trent Alexander-Arnold bør glemme torsdagens kamp veldig raskt.

Et børssnitt på 5,81 på 11 spillere i torsdagens semifinale mot Arsenal er veldig lavt. Det ble ikke tap, men det føltes som et, etter at Liverpool spilte tre fjerdedeler av kampen mot 10 mann, uten å score mål eller skape de store sjansene.

Det var tre spillere som fikk spilte en god kamp og fikk en god karakter ifølge Liverpool.no sin børssetter. Det var Alisson Becker - 8, Virgil van Dijk - 7, og Joel Matip, som ble kåret til Liverpools beste spiller med karakteren 8. Andy Robertson fikk 6 på børsen.

Men selv om snittet var på 5,81 – mente leserne det var for høyt, på samtlige spillere utenom Takumi Minamino, der lesernes børs ligger høyere enn spillerbørsen. Han fikk 3 av Liverpool.no, og 3,43 av leserne. Snittet på folkebørsen er 4,63, det laveste siden vi begynte med folkebørs.

Over 1600 stemte på børsen denne gang. Leserne mente Alisson Becker burde fått bestemannsprisen, og han har et snitt på 7,24. Svakeste spiller ble også Trent Alexander-Arnold blant leserne, med karakteren 2,73 – et lavere tall kan vi ikke huske å ha sett. Høyrebacken var tilbake i trening etter å ha vært covidsmittet tidlig denne uken, og kanskje var det noe av grunnen til den oppsiktsvekkende svake prestasjonen. La oss håpe han har ristet det av seg til søndag!

Størst enighet var det på Jordan Henderson. 4 på spillerbørsen, og 3,99 på folkebørsen – da er en samstemt! Det største spriket var på van Dijk. Liverpool.no ga ham 7, mens han kun får 5,7 på folkebørsen.

Alisson Becker

Folkebørsen 7,24 (1537 stemmer) Folkets beste
Liverpool.nos vurdering 8

Gjør jobben i feltet og er god med ball før han blir tilnærmet arbeidsledig når Arsenal blir redusert til ti mann. Fantastisk redning etter 70 minutter.<br/>

Trent Alexander-Arnold

Folkebørsen 2,73 (1621 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 3

Ikke venn med ballen i det hele tatt i dag. Fryktelige innlegg og et frispark etter Xhakas røde kort som oppsummerte det hele. Bedret seg ikke etter hvilen, og byttes for en sjelden gangs skyld ut et kvarter før slutt. Var nok preget av koronasykdommen.

Joël Matip

Folkebørsen 7,03 (1589 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 8 Liverpools beste

Prøver seg på et par av signaturraidene, og de er ofte med på å skape farligheter for Arsenal. Strålende defensivt i møte med fotrappe angrepsspillere. Når midtbanen ikke er kreativ er det han som gjør jobben. Veldig god kamp før han byttes ut etter 75 minutter.

Virgil van Dijk

Folkebørsen 5,7 (1562 stemmer) Største sprik
Liverpool.nos vurdering 7

Slår et par strøkne langpasninger, er dominerende i lufta og gjør ingen feil i forsvarsarbeidet. En kamp der vi skulle ønske at han slo til med et mål på cornermål, men kan ikke lastes for det når de slås inn så dårlig.

Andy Robertson

Folkebørsen 5,18 (1551 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 6

Nydelig pasning frem til Jota når Xhaka får rødt kort. Kommer mye rundt på kant, men klarer ikke finne noen røde inne i feltet. Blir svakere og svakere utover i kampen og pådrar seg også et gult kort i frustrasjon. Fint fremspill til Minamino midtveis i andre omgang.

Jordan Henderson

Folkebørsen 3,99 (1576 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 4

Herlig åpning på kampen, blant annet med et voldsomt press på Ramsdale som nesten resulterer i scoring. Jobber iherdig, men kommer ikke like godt til sin rett når det er spill mot en dobbeltdekker. Etter hvert blir det veldig frustrerende.

Fabinho

Folkebørsen 4,52 (1540 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 5

Ikke venn med ballen, og sliter også med Lacazette ved et par anledninger. Del av en midtbane som ikke er god nok til å bryte ned en forsvarsmur. Byttes ut et kvarter før slutt.

James Milner

Folkebørsen 3,19 (1571 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 4

Farlig balltap midtveis i første omgang. Kriger godt, men får ikke så mye til med ballen. Som Henderson er han ikke mannen man ser til når man møter en blokk på ni forsvarsspillere. Byttes ut for Jones etter en time.

Diogo Jota

Folkebørsen 3,77 (1561 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 4

Flott løp og nedtak når Granit Xhaka får rødt kort. Utover det er det som vi så mot Chelsea - mange balltap og trøbbel i kombinasjonsspillet. Får en monstersjanse mot slutten av kampen, men header feil vei.

Roberto Firmino

Folkebørsen 4,2 (1550 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 5

Nære ved å drible seg helt gjennom på et fint raid etter 20 minutter. Ikke overraskende best med ball av de tre der fremme, men savner nok et par gode kamerater å spille sammen med. Forsvinner utover i kampen.

Takumi Minamino

Folkebørsen 3,43 (1585 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 3

Det er nå Minamino har sjansen til å vise hva han kan, og vi skal ikke trekke konklusjonen ennå, men foreløpig virker han for veik og at han dessverre ikke helt innehar nivået. Nære ved å score et heldig mål etter et fint raid i starten av andre omgang. Slår til med en elendig avslutning like før slutt.

Curtis Jones

Tar tak i kampen og prøver iherdig ikke å falle ned på samme nivå som resten av de offensive spillerne. Skulle nok kommet inn tidligere. Kommer inn 20 sekunder for sent til å få karakter.

Joe Gomez

Kommer inn for matip. Rekker ikke markere seg.

Alex Oxlade-Chamberlain

Prøver seg med et langskudd og kommer inn med energi, men sluttprodukt er det fint lite av.

Neco Williams

Kommer rundt et par ganger, men innleggskvaliteten er ikke god nok. Får likevel til mer på 15 minutter enn det Trent gjør på 75.