– Det var nesten som et selvmål

Joe Gomez sitt forferdelige tilbakespill, samtidig som Alisson Becker skled og Virgil van Dijk var uoppmerksom, førte til at Leeds enkelt kunne ta en tidlig ledelse på Anfield.

Liverpool slapp inn det første målet mot Leeds, etter forferdelig forsvarsspill. Dette var slett ikke første gangen denne sesongen at det har hendt. Faktisk har Jürgen Klopps mannskap sluppet inn det første målet i åtte av tolv ligakamper så langt.

– Vi startet egentlig kampen godt. Jeg likte måten vi spilte på, med høy energi. Men så slipper vi inn et tidlig mål. Et merkelig mål. Det var nesten som et selvmål. Det var så klart ikke til hjelp, men vi klarte å utligne etter en dødballsituasjon, og etter det spilte vi en normal førsteomgang, vil jeg påstå. Vi hadde noen gode sjanser der vi var litt uheldige. Vi satte dem under press, hadde mange dødballer, ikke minst cornere, sa Jürgen Klopp på sin pressekonferanse etter 2-1-tapet for Leeds.

Se Freddie Ljungbergs analyse av hva som gikk galt for Liverpool da Leeds tok ledelsen:

Gjorde ni redninger

Etter kampen kunne statistikerne konstatere at ingen keepere har gjort flere redninger i en enkelt Premier League-kamp denne sesongen enn Illan Meslier gjorde mot Liverpool. Franskmannen gjorde ni redninger i kampen.

– I pausen sa jeg til spillerne at det var områder på banen hvor vi kunne skape større problemer for dem, og forklarte hvordan vi kunne justere posisjoneringen vår, for sentralt i banen var de veldig kompakte, mens deres svake punkt var vingene. Det var der vi skapte sjansene våre i første omgang, og hvor vi burde ha skapt dem i andre omgang.

Crysencio Summervilles scoring i det 89. minutt var det seneste vinnermålet gjort mot Liverpool på Anfield i Premier League siden Robin van Persies vinnermål i det 90. minutt for Arsenal i mars 2012. Summerville påførte dermed Liverpool deres første hjemmetap i Premier League siden mars 2021, og satte en stopper for en ubeseiret kamprekke på 29 ligakamper på Anfield.

– Vi satte dem under press i andre omgang. Vi gjorde det. Men vi spilte ikke god fotball. Guttene gjorde et ærlig forsøk. Vi hadde to store sjanser som vi ikke tok vare på, og det førte til at kampen fortsatt var åpen. Så slipper vi inn mål nummer to i en situasjon der det var opplagt at vi ikke kan forsvare oss på den måten. Det er åpenbart. De kommer to mot en på vingen, uten å bli taklet. På et tidspunkt var det til og med tre mot en, uten at noen grep inn. De spiller ballen gjennom, og vi kommer i undertall. Plutselig er det to mot en inne i feltet, og ballen ligger i nettet. Dermed vinner Leeds kampen. Det er min oppsummering.

Hadde ikke pasningsalternativer

Liverpool.no kåret Andy Robertson til lagets beste spiller i denne kampen, men alt for ofte var ikke hans medspillere med på notene.

– I perioder sliter vi med å kontrollere kampen. Det kan dere se. Guttene ønsker å gjøre det, men det betyr at de må få fart på beina. Et eksempel er Robbo. Robbo er ute på kanten, skjærer innover, men har ingen å spille til egentlig. Så mister vi ballen to ganger i to dueller, og så kontrer de i motsatt retning. Hvor ofte har vi ikke sett Robbo gjøre eksakt det samme, men da har han hatt flere å spille til. Han kan slå en pasning ut på kanten, eller inn i feltet, og slike ting. Flere ganger hadde han ikke noen å spille til. Vi må vise at vi virkelig ønsker ballen. Vi må spille smartere mot en så kompakt formasjon som Leeds har, konkluderer Klopp.

– Vi må klare å beholde roen bedre. Jeg vet det høres merkelig ut når du ønsker å score mål, men slik er det i fotball. Du må endre rytmen. I perioder da vi skulle kontrollere kampen, så lot vi dem få løpe fritt. Vi var ikke gode nok i disse periodene. Det fører til situasjoner der vi til stadighet mister ballen, og får ikke avsluttet angrepene. Det gir rom for kontringer for dem. 

– Dette føles ikke bra, og det ser ikke bra ut. Det var grunnen til at vi aldri klarte å finne rytmen i kampen. Selv om vi dominerte og hadde ballen mye, så føltes det ikke riktig.