– Dette var helt klart et tilbakeslag, men vi må kjempe videre

Liverpool fikk sitt første hjemmetap i Premier League siden mars 2021, og en ubeseiret kamprekke på 29 kamper fikk sin ende da Leeds vant 2-1 på Anfield.

Etter 22 seiere og sju uavgjorte kamper i Premier League på Anfield kom det første tapet siden mars 2021. Samtidig var det Leeds sin første seier på Anfield på 21 år, og det første hjemmetapet i Premier League med publikum på tribunene på fem og et halvt år.

Tapet betyr at Liverpool ligger som nummer ni på Premier League-tabellen, og er nærmere nedrykksstriden enn topp fire etter tolv spilte kamper. 

– Dette var et tilbakeslag, ingen tvil om det, sa Jürgen Klopp til Sky Sports etter kampen.

Fikk ikke kontroll på kampen

– Jeg synes vi startet kampen veldig bra, og så slapp vi inn et merkelig mål. Vi scoret utligningsmålet, men av en eller annen grunn ga det oss ikke tryggheten tilbake. Vi slet med å kontrollere kampen, og ga bort ballen alt for lett, fortsatte tyskeren.

– Guttene forsøkte. Vi hadde ballen mye, og skapte store sjanser, men når det står 1-1 mot slutten må du forsvare deg bedre på situasjoner som den rundt deres andre mål. Vi lot det være alt for åpent. Det ble to mot en i feltet, og de satte ballen i mål. Problemet er at vi ikke klarer å kontrollere denne type kamper for øyeblikket. 

Antyder at enkelte har spilt for mye

Klopp fikk spørsmål om hvordan han skal få orden på problemene som laget har for øyeblikket. Da påpekte Liverpool-manageren alle skadene som laget har slitt med, og sa at mange av hans spillere ikke har fått tid til å trene seg i form igjen på grunn av det hektiske kampprogrammet og en tynn stall.

– Noen spillere har kanskje spilt for mye. Harvey Elliott har vært eksepsjonell for oss denne sesongen. Han hadde en god start, men har ikke klart å holde det gående. Thiago har vært syk, på topp har vi benyttet de samme spillerne hele tiden. Det er disse tre angriperne vi står igjen med. Vi må kjempe. Det er det eneste vi kan gjøre.

– En lagprestasjon består alltid av en rekke individuelle prestasjoner. Det ene leder til det andre. Ser du denne kampen om igjen, ser du at du ikke kan forsvare deg slik vi gjorde ved deres andre mål, men vi gjorde det , og derfor tapte vi. Ellers ville vi ha tatt ett poeng, og vi hadde gått videre derfra. Nå står vi igjen med ingenting, og det føles helt annerledes.

– Vi må få våre kvaliteter til å skinne gjennom på banen når vi kjemper i motvind. Vi har hatt problemer med skader siden første dag. Spillere har måttet spille helt fra første serierunde. Det er situasjonen vår, og det betyr at vi må hjelpe oss selv. Det er hva vi skal gjøre, avsluttet Klopp.