Se Salahs solide scoringstall mot Leeds

Leeds United er et av lagene som Mohamed Salah liker spesielt godt å spille mot. Totalt står egypteren bokført med seks mål på fire kamper siden Leeds rykket opp i Premier League igjen foran 2020/21-sesongen.

Mohamed Salah trives som fisken i vannet når han møter Leeds United. På tre kamper fra start står han bokført med seks mål mot Yorkshire-klubben. Salah har vært involvert i fire kamper mot Leeds, men i 1-1-oppgjøret på Elland Road i april 2021 spilte han bare de siste tjue minuttene. Dette er den eneste kampen mot Leeds han ikke har scoret i.

Salah gjorde hat-trick i sin første kamp mot Leeds, en 4-3 seier på Anfield i september for to år siden. Da satte han et straffespark i mål etter bare fem minutter spill, og gjorde så 3-2 for vertene etter en drøy halvtimes spill, før han avsluttet kampen med å score vinnermålet på et nytt straffespark bare et par minutter før full tid.

Salah scoret også kampens første mål da Leeds ble slått 3-0 på Elland Road i  september i fjor. Denne kampen huskes dog best for Harvey Elliotts stygge ankelskade.

Deretter var egypteren på pletten med to scoringer da Leeds ble knust hele 6-0 på Anfield i februar i år, noe som førte til at Leeds sparket manager Marco Bielsa etter et 4-0-tap for Tottenham i påfølgende kamp.

I 6-0 seieren gjorde han nok en gang kampens første mål fra straffemerket, og han satte også inn kampens tredje mål på straffespark.

Fire av seks mål har kommet på straffespark

Salah har med andre ord gjort kampens første mål i alle de tre kampene han har startet mot Leeds, og fire av hans seks mål mot Yorkshire-klubben har kommet fra straffemerket.

Denne 6-0 seieren er forøvrig Liverpools største seier over Leeds noensinne.

Joel Matip og Virgil van Dijk kom også på scoringslista i den kampen, og dette var første gang begge Liverpools midtstoppere scoret i samme ligakamp siden september 1968, da Ron Yeats og Tommy Smith scoret mot Leicester.

Liverpool er ubeseiret på sine 29 siste ligakamper på Anfield, og dersom de slår Leeds i kveld og strekker rekken til 30 kamper vil det være den sjette lengste seiersrekken på Anfield i ligaen i klubbens historie. Liverpool har vunnet 22 av disse kampene, og har holdt buret rent i 17 av de.

Liverpool er ubeseiret på sine tolv siste kamper mot Leeds i alle turneringer, og de røde har vunnet de fem siste kampene mellom klubbene på Anfield.

Salah er bare to scoringer unna å komme opp på delt sjuendeplass med Jack Parkinson på toppscorerlista til Liverpool gjennom tidene. Egypteren har nå 121 mål.

I tillegg til de fem scoringene som Salah har gjort på de to siste hjemmekampene mot Leeds har han også notert seg for en målgivende pasning.

Leeds har ikke vunnet på Anfield siden 2001

James Milner spilte 54 kamper og scoret fem mål for barndomsklubben Leeds i starten av sin karriere, i perioden 2002 - 2004.

Leeds sin siste Premier League-seier på Anfield kom i april 2001, da de vant 2-1. Rio Ferdinand og Lee Bowyer scoret i første omgang. Steven Gerrard scoret for Liverpool, men ble utvist senere i kampen. Dette var altså før James Milner spilte sin første kamp for Leeds!

Dagens Leeds-manager, Jesse Marsch, har ledet lag mot Liverpool to ganger tidligere, som manager for RB Salzburg i gruppespillet i Champions League i 2019/20-sesongen. Han tapte begge kampene. Den første 4-3 på Anfield etter at hans lag hadde hentet opp Liverpools tremålsledelse, og deretter 2-0 i Østerrike i desember 2019.

Liverpool - Leeds spilles på Anfield lørdag kveld, med avspark klokken 20.45. Kampen blir vist direkte på V Sport PL og Viaplay.

Liverpools kamper mot Leeds etter Yorkshire-klubbens opprykk etter 16 år i Championship