– Mo og hele laget var fantastisk

Jürgen Klopp var strålende fornøyd med Liverpool i søndagens 1-0-seier mot Manchester City.

Da Liverpool trengte det som mest vartet de opp med sesongbeste, og slo den store tittelfavoritten Manchester City på Anfield.

De lyseblå har fortsatt ikke slått Liverpool med supportere på tribunen på 20 år.

– Det var bra, veldig bra. På en vanlig dag bør du ikke en gang prøve å spille vanlig mot City og håpe at du får med deg noe fra det, det vil ikke være nok. Du må spille på ditt beste, og enda bedre enn det, og det var det vi gjorde, sa manageren på pressekonferansen etter kampen.

En skade på Ibrahima Konaté gjorde at Klopp måtte gjøre endringer i forsvaret. Joe Gomez gikk inn som midtstopper, og veteran James Milner gikk ut på høyrebacken.

– Vi forsvarte oss på en ekstremt godt organisert måte, men med lidenskap. Vi stengte de riktige rommene, taklet på riktige steder, og likevel - og dette er den store utfordringen mot Manchester City - så kom de gjennom. De kom fortsatt til dødlinjen, og har likevel en utrolig mengde spillere inne i boksen. Måten vi forsvarte boksen på, og spesielt femmeteren, var helt eksepsjonelt.

– Vi vet alle at i disse kampene, så kjenner vi til målene City scorer når de kommer inn dit og kan slå ballen tilbake der en spiller venter fri foran mål. Vi gjorde det veldig bra, så det var en topp prestasjon av alle guttene. Det var derfor vi kunne vinne kampen, sier manageren.

– Mo var fantastisk

Klopp trakk spesielt frem Mohamed Salah, som ble matchvinner med sin scoring i det 76. minutt.

– Mo spilte en fantastisk kamp. Helt strålende. Han spilte som en av to spisser sammen med «Bobby». Flott, en helt topp prestasjon. Målet var verdensklasse, mente manageren.

– En kollega av dere spurte meg om jeg mente at han var heldig i det øyeblikket, siden Cancelo bommet på ballen. Jeg så ingen spiller bomme på ballen, jeg så en spiller som brukte kroppen sin helt ekstremt bra, og som kom seg til en én mot én-situasjon med målvakten. Et mål i toppklasse.

– I situasjonen umiddelbart før det var han veldig uheldig som ikke scoret. Utenom det var han god med ballen, hele tiden en trussel i bakrom, og jobbet ekstremt hardt. En fantastisk prestasjon – det var bare veldig bra.