Klopp:– Som alltid når du møter verdens beste spiss: han må ikke få ballen

Jürgen Klopps plan for å stoppe Erling Braut Haaland.

Det meste har handlet om Erling Braut Haaland i oppkjøringen til søndagens storkamp mellom Liverpool og City. Nordmannen er Premier Leagues toppscorer med 15 scoringer så langt. Totalt har han scoret 20 mål for de lyseblå allerede.

Jürgen Klopp fikk spørsmål om hvordan han kan stoppe spissen.

– Som alltid når du spiller mot den beste spissen i verden, må du sørge for at han ikke får så mange baller, sa Klopp på den lukkede delen av fredagens pressekonferanse før kampen.

– Derfor må du forsvare deg før du kommer i duell med ham, så det er det vi skal prøve på, sier han.

En stor utfordring

Liverpool er allerede 13 poeng bak Manchester City i Premier League. Et City-lag som har vunnet tre av de fire siste ligatitlene, selv før de fikk Braut Haaland på plass.

– Mot City er problemet at dersom du bruker for mange spillere til å stoppe Haaland, åpner du rom for alle de andre verdensklassespillerne deres, så det gjør ikke ting lettere.

– Det er en utfordring, og et «fotballproblem», så vi skal prøve å finne løsninger.

Klopp sier at han har vært klar over Haaland lenge.

– Da han var veldig ung kunne du se potensialet. Det var vanvittig, sier Klopp, som ser tilbake på møtet med Haaland og RB Salzburg i 2019.

– Jeg tror ikke at han startet mot oss i hjemmekampen. Han var skadet, men kom inn. Vi var veldig opptatt med å tenke på ham og hvordan vi skulle stoppe ham, men han scoret likevel.

– Setter en ny standard

Klopp mener han er en helt unik spiller.

– Fysisk setter han en ny standard. Kombinasjonen av å være veldig fysisk og fysisk, og hvordan han orienterer seg på banen er eksepsjonelt. Han vet akkurat hvor de avgjørende rommene er, og han er sjelden offside. Det er så mange kvaliteter for en spiss.

– Han har noen av de beste spillerne i verden rundt seg som setter opp mål og finner de riktige tidspunktene for pasninger. Kevin de Bruyne, Ilkay Gundogan, Bernardo Silva, Phil Foden, Riyad Mahrez – de er alle veldig gode, så det passer perfekt, det er det ingen tvil om, sier Klopp.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.