Bekrefter at Haaland er klar til å møte Liverpool

Premier Leagues toppscorer er skadefri.

Erling Braut Haaland ble hvilt da Manchester City møtte FC København i Champions League på tirsdag, og etter den målløse kampen sa Pep Guardiola var sliten og hadde muskelforstyrrelser. 

Fredag kan imidlertid spanjolen selvsagt bekrefte at nordmannen er klar til å møte Liverpool på Anfield søndag. 22-åringen har scoret 15 mål på ni ligakamper for City og har 20 mål på 13 kamper i alle turneringer for de lyseblå. Han har kun gått målløs i to tellende kamper - en av de mot Liverpool.

Guardiola har ikke en helt skadefri tropp. Kyle Walker og John Stones er ute, og det samme gjelder midtbanespilleren Kalvin Phillips, selv om sistnevnte er på bedringens vei. Han la til at han ikke er sikker på om alle blir klare til VM med England. 

En vanskelig kamp

Jürgen Klopps rival sa på fredagens pressekonferanse at han fremdeles ser på Liverpool som de lyseblå sine største utfordrere i tittelkampen. 

– Det har de alltid vært. Jeg vet hvilken kvalitet de har. Hvis situasjonen hadde vært slik med ti kamper igjen ville jeg sagt at det ikke var mulig, men alt kan skje, sa han.

Guardiola mener at bortekamp på Anfield er en vrien oppgave. 

– Du må prestere på det høyeste nivå, og spesielt uten ballen. Men vi har alltid spilt med vår identitet på Anfield, uansett om vi har vunnet eller tapt, sa han og la til: 

– Anfield er blant de største og fineste arenaene. Det en glede å kunne være der, sa Guardiola.

Forrige møte mellom lagene var i Community Shield-finalen i slutten av juli. Det endte med 3-1-seier til Liverpool.