Pep Guardiola før Anfield-møtet:– Den største testen i England

Pep Guardiola virker ikke å ta lettere på neste helgs oppgjør, selv om hans City-lag er i en helt annen form enn Jürgen Klopps mannskap.

Det er ikke mange lag som bør være skremt av hva Liverpool holder på med denne høsten. To seire, fire uavgjort, to tap og ti poeng er status etter åtte serierunder. Til uken venter Rangers i Champions League, før rivalen fra de siste sesongene, Manchester City, kommer på besøk til Anfield.

I forhold til andre sesonger vil Pep Guardiolas mannskap gå inn til kampen som ganske store favoritter, og alt annet enn tap er nok en bonus for mange Liverpool-supportere. Det vil ikke spanjolen ha noe av.

– Etter kampen mot København har vi fire dager på å forberede oss til Liverpool. Det er nok ikke overraskende for dere når jeg sier at kampen vil bli fascinerende, vanskelig og konkurransedyktig, sier City-treneren til Mirror.

Det er kanskje litt overraskende likevel. Erling Haaland står med 15 mål i Premier League, og det virker som det bare er et tidsspørsmål før de lyseblå tar over førsteplassen. På motsatt side av skalaen er Liverpool, som ikke virker å være seg selv i det hele tatt før oppgjøret på Merseyside.

– Kampen neste søndag vil bli den største testen du kan få i England, spør du meg, kontrer Guardiola med.

MIRAKELMÅL: Hvis Liverpool skal ha en sjanse mot Manchester City må Mohamed Salah begynne å melde seg på igjen.

MIRAKELMÅL: Hvis Liverpool skal ha en sjanse mot Manchester City må Mohamed Salah begynne å melde seg på igjen.

Et annerledes oppgjør venter

Jürgen Klopp på sin side ser nok ikke like mye frem til kampen som sin managerkollega. I går ettermiddag ble det et nytt tap i Premier League, og det er ikke bare resultatet som skurrer i Liverpool for øyeblikket. Når det er sagt: Slike kamper har en tendens til å leve sitt eget liv.

– Vi må fortsette selvfølgelig, uansett hvilke situasjon vi er i. Vi spilte mot Arsenal, og nå venter Rangers og Manchester City. Er det de perfekte lagene å møte for å finne selvtilliten igjen? Det tror ikke jeg, men vi skal gjøre alt vi kan. Det er det vi må gjøre, og det er det vi skal gjøre, sa en skuffet Klopp etter kampen.

Denne sesongens oppgjør vil være i sterk kontrast til hvordan kampene ble sett på forrige sesong. Da var det nemlig Liverpool og Manchester City som kjempet om tittelen i England. De lyseblå klarte å dra det i land til slutt, men det trofeet kunne også endt på Anfield.

– Vi er ikke i en situasjon hvor vi tenker på hvor nære vi var forrige sesong, sa tyskeren.