– Det er bra for han å se realiteten i et nytt land og en ny liga

Pep Guardiola valgte å se positivt på det, og forsvarte storkjøpet sitt er tapet mot Liverpool.

– Det er bra for han å se realiteten i et nytt land og en ny liga men han var der, sier Pep Guardiola etter Community Shield.

Med 85 mål på 88 kamper for Borussia Dortmund, 29 på 27 i Red Bull Salzburg og 20 over 50 for Molde, forventes det at Erling Braut Haaland bøtter inn i Manchester.

– Han scoret ikke. Han har utrolig kvalitet og han vil gjøre det.

Se nordmannen forsøke seg i videovinduet under: 

– Da Erling Haaland scoret i Statene snakket alle om hvor imponerende han var.

Nordmannen er riktignok ikke den første spilleren som har gode måltall i andre ligaer, men som merker at England og Premier League er noe helt annet. Guardiola lar seg ikke bekymre av en målløs kamp.

– Han var der og han hadde sjansene, ingenting endres. Han er sterk. En annen gang vil han putte den i nettet, det er fotball.

Vedkjenner at Liverpool startet best

51-åringen fikk se de lyseblå slite i åpningen, før de kom mer med etter hvert. 

– De første 15, 20 minuttene var de bedre.

MANGLER LITT TEMPO: Pep Guardiola sier at laget hans ligger litt bak i forberedelsene, og forventer at de vil komme sterkere utover

MANGLER LITT TEMPO: Pep Guardiola sier at laget hans ligger litt bak i forberedelsene, og forventer at de vil komme sterkere utover

– I andre omgang startet vi ganske bra, det var jevnt etter målet og spillet vårt var der. Vi var veldig gode mot dette laget, selv i første omgang skapte vi nok sjanser.

Trenger en måned nå

City returnerte for preseason så sent som 11. juli. Med bare tre ukers forberedelse, erkjenner Pep at det vil ta tid før vi se laget hans på sitt beste.

– Vi har hatt to uker og noen dager til siden vi startet men i grunn gav de alt. Jeg sa til spillerne jeg er stolt over hvordan de gav alt.

– Nå, vi må forbedre oss. Vi trenger denne måneden med trening for å finne vårt tempo.

Manchester City serieåpner borte mot West Ham søndag 7. august. Liverpool reiser til Fulham dagen før.