Tidligere akademitrener i Liverpool blir Guardiolas nye nummer to

Rodolfo Borrell rykker ytterligere opp i systemet.

Manchester City har ifølge The Times kunngjort at Rodolfo Borrell blir Pep Guardiolas nye nummer to etter at Juanma Lillo har forlatt klubben. Den tidligere akademitreneren i Liverpool har vært i klubben helt siden 2014 og blir nå forfremmet fordi Lillo har valgt å bli hovedtrener for Al Sadd i Qatar. 

Borrells forfemmelse fører for øvrig til at Enzo Maresca returnerer til Etihad etter en periode som manager i italienske Parma. Forrige uke ble det meldt at det var Maresca som skulle bli Guardiolas nye nummer to, men han får i stedet en rolle i støtteapparatet mens Borrell altså er mannen som nå skal fungere som managerens høyre hånd. 

Spanske Borrell har fra før blitt forfremmet én gang av sin landmann. Det skjedde da han gikk fra å jobbe med akademiet til å bli del av førstelagsapparatet i 2016.

Mye arbeid med unge spillere

Borrell jobbet 13 år i Barcelona før han tok turen via Hellas og så til Liverpool i 2009. Da ble han først ansatt som trener for klubbens U18-lag etter ønske fra Rafa Benitez. Han rykket videre opp til å bli U23-trener før han ble «technical director» på akademiet i 2012. 

Før han forlot klubben i 2014 rakk han å jobbe mye med Raheem Sterling, som kom opp gjennom akademiet da Borrell var i klubben. Sterling gikk som kjent samme vei som Borrell sesongen etter. 

Borrell har nå blitt 51 år gammel og blir nok å se side om side med Guardiola på innbytterbenken den kommende sesongen.