Tjener ingenting på salget av Sterling

Chelsea er i ferd med å kjøpe Raheem Sterling.

Manchester City har kjøpt angriperne Erling Braut Haaland og Julian Alvarez i sommer – og er nå i ferd med å kvitte seg med Gabriel Jesus til Arsenal og Raheem Sterling til Chelsea.

The Times rapporterer at Chelsea har informert Manchester City om at de ønsker å kjøpe Sterling, og spilleren selv skal ha snakket med manager Thomas Tuchel om hvor han passer inn i planene hans. 

Det er forventet at det første budet fra Chelsea vil komme på tirsdag, og at det vil gå relativt raskt å komme til enighet om en avtale, etter at Pep Guardiola ikke kunne love Sterling den spilletiden han ønsker. Sterling startet i 32 av Citys 58 kamper forrige sesong.

Liverpool vil ikke få noe

Det er forventet at Sterling vil koste rundt 55 millioner pund. Det er seks millioner pund mer enn City betalte for ham da Liverpool solgte ham for sju år siden.

Sterling scoret 23 mål på 129 kamper for de røde mellom 2012 og 2015, før det ble dårlig stemning mellom klubb og spiller, og han fikk overgangen han ønsket seg til Etihad Stadium.

Liverpool Echo rapporterer at City har betalt alt de skylder Liverpool for den overgangen – og at det ikke finnes noen avtale om at de røde skal få prosenter fra et videresalg. 

Prisen skal ha vært på 44 millioner pund, med ytterligere fem millioner pund etter prestasjoner og bonuser, som nå er betalt.

I tillegg til Sterling, linkes Chelsea nå til Raphinha fra Leeds og Richarlison fra Everton.