Liverpool vil være på jakt etter midtbanespilleren til neste sommer, enten det blir Bellingham eller noen andre

Les det siste fra David Lynch om midtbanejakten og Mohamed Salahs kontraktssituasjon.

Mesteparten av kritikken rettet mot Liverpool fordi de ikke vil kjøpe en midtbanespiller denne sommeren handler om tanken på at den kommende sesongen helt sikkert blir en fiasko dersom de ikke foretar seg noe.

Men det har også kommet en økende trend med mer langsiktig pessimisme rundt dette som blir oppfattet som en svakhet i Jürgen Klopps lag. Og det er fordi de mer negative delene av klubbens fanskare nå har begynt å knytte denne kontroversielle beslutninger rundt lagbygging mot det andre store temaet denne sommeren: Mohamed Salahs prekære kontraktssituasjon.

Når egypteren raskt nærmer seg det siste året av femårskontrakten han signerte med klubben sommeren 2018, vokser frykten for at han vil velge å dra gratis fra klubben om 12 måneder.

Derfor finnes det en teori om at det ikke er noen sjanse for at klubbens rekrutteringsavdeling vil kunne være i stand til å både finne en passende erstatter til den innflytelsesrike angriperen, i tillegg til å signere en lenge ettertraktet midtbanespiller i et og samme vindu.

Negativiteten deles ikke internt

Heldigvis er det ikke slik at de innad i klubben deler dette negative synet, og de har allerede et øye på en sommer der alle muligheter fortsatt er på bordet.

For det første insisterer de på at jakten på en midtbanespiller vil være grundig og omfattende, til tross for påstander utenfra om at det må bli «Jude Bellingham eller ingen». Engelskmannen er utvilsomt et langsiktig overgangsmål som vil utforskes når Borussia Dortmund er mer villig til å selge.

Uansett vil den store interessen for signaturen hans påvirke den potensielle lønnspakken, som gjør at Liverpool må forbli realistiske med tanke på sine utsikter.

KAN FORTSATT FORLENGE: Liverpool har ikke gitt opp håpet om en ny kontrakt for Mohamed Salah.

KAN FORTSATT FORLENGE: Liverpool har ikke gitt opp håpet om en ny kontrakt for Mohamed Salah.

Det gjør at flere mindre profilerte alternativer vil bli fulgt tett i de kommende månedene, slik at de røde kan være sikre på at de har et fristende mål i sikte. Det er også verdt å mekre seg at de innad i klubben ikke har gitt opp håpet om at Salah forlenger kontrakten sin.

Det skal sies at det er sjelden at stjernespillere kommer til det siste året av kontraktene sine og så bestemmer seg for å bli værende, med Kylian Mbappé i Paris Saint-Germain og Mesut Özil i Arsenal som to av de profilerte unntakene fra regelen.

Kilder sier at Liverpool ikke vil være veldig bekymret dersom de kommer til VM-pausen i november uten fremgang. Denne holdningen kommer på grunn av den ukonvensjonelle stilen til Salah og agenten hans Ramy Abbas, som ikke alltid har handlet som man forventet i forhandlingene.

Det sies at spilleren er avslappet til det, og det er ikke antydet at han ønsker seg bort. Så når alt kommer til alt, kan Liverpools hovedmål for neste sommer ende opp med å være kjøp av den midtbanespilleren som så lenge har vært etterlengtet for supportere. Men uansett hvilket utfall det blir av Salahs situasjon, bør ikke supporterne frykte at et rekrutteringsteam som snur hver en sten skal stille uforberedt på det som skjer.