Raheem Sterling retter kritisk pekefinger mot Joe Gomez

Det er en kjent sak at Raheem Sterling og Joe Gomez ikke alltid har vært perlevenner, og etter Englands 1-0 seier over Island var Manchester City-spilleren alt annet enn fornøyd med Liverpool-stopperens forsvarsspill i sluttsekundene.

6. sep 2020 kl 09.53 Einar Kvande

Det ble en dramatisk avslutning på Nations League-kampen mellom Island og England i Reykjavik. England fikk Kyle Walker utvist tjue minutter før slutt, og matchen så ut til å ebbe ut med 0-0 og poengdeling da engelskmennene fikk straffespark på overtid. Islands Ingason fikk sitt andre gule kort, og ble utvist, og Raheem Sterling satte straffesparket midt i mål.

Island gikk rett i angrep fra avspark, og Joe Gomez la noe klønete Fridjonsson i bakken, slik at Island fikk straffespark, mens Liverpool-stopperen fikk gult kort. Til Gomez sin store lettelse satte imidlertid Bjarnason straffesparket høyt over mål. Dermed vant England kampen 1-0, men det var på hengende håret, og etter kampen var matchvinner Sterling kritisk til måten Gomez hadde laget straffesparket på.

– Vi forventet ikke det røde kortet, men det skjedde, og vi fortsatte å spille fotball. Vi forsøkte å skape sjanser, og fikk straffesparket til slutt, uttalte Sterling til Sky Sports om utvisningen til lagkamerat Walker og det noe lettkjøpte straffesparket England fikk.

Før han la til:

– Vi burde ikke ha gitt dem det unødvendige straffesparket mot slutten. Men til syvende og sist var vi heldige.

Mange Liverpool-supportere har reagert på måten Sterling henger ut Gomez på, mens Manchester City-spilleren ikke uttalte seg like negativt om klubbkamerat Walkers røde kort.

Gomez spilte en svært god kamp, og var en av Englands beste spillere. Liverpool-stopperen spilte hele kampen, mens klubbkamerat Trent Alexander-Arnold kom inn etter 73 minutter.

En skal ikke lenger tilbake enn til november i fjor for å finne sist Sterling var i tottene på Gomez. Duoen måtte skilles på England-trening, etter at temperaturen mellom duoen fortsatt var høyt etter storkampen mellom Liverpool og Manchester City på Anfield. Det endte med Sterling ble droppet fra England-troppen til landskampen mot Montenegro.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]