– Jeg følte at Liverpools ambisjoner ikke matchet mine ambisjoner

Raheem Sterling har latt seg intervjue om sin kontroversielle overgang til Manchester City.

Raheem Sterling blir neppe noen gang tilgitt av Liverpool-fansen for måten han forlot Anfield-klubben på i 2015. 

Etter å ha tilbragt sine barneår i Queens Park Rangers var det i Liverpool at Sterling tok verden med storm. Han kom til Merseyside allerede som 15-åring, i 2010. Men da kontrakten på Anfield gikk mot slutten ble ikke partene enige om veien videre, og Sterling gikk til City i en overgang verdt 49 millioner pund.

– Noen ganger må du finne ut hva du vil. En fotballkarriere er kort, og du vet ikke hva som vil skje, sier Sterling til Sky Sports.

– Noen ganger tar vi avgjørelser som kanskje ikke er de rette. Noen ganger tar vi avgjørelser som viser seg å være gode. Det eneste jeg vil si er at måten overgangen skjedde på var det som skuffet meg. Men bortsett fra det, har alt vært bra så langt, sier London-gutten om valget han tok for seks og et halvt år siden.

– Jeg sa det den gangen også, at jeg følte at Liverpools ambisjoner på den tiden ikke matchet mine ambisjoner. Det som skjedde rundt overgangen var det eneste som skuffet meg. 

Fikk superkrefter

– Jeg hadde det bra i Liverpool. Til å være så ung hadde klubben investert mye i meg. Jeg tilbragte en stor del av tenårene i Liverpool, så de hadde en enorm påvirking på mitt liv. Det er en klubb som står meg nær. Min datter bor fortsatt i Liverpool, og jeg har virkelig sansen for folket der.

– Når venner spør meg hvordan det var på Anfield, så svarer jeg alltid at når det nærmet seg kamper mot Manchester United eller Manchester City, så føltes det nesten som fansen ga deg superkrefter. Du følte du kunne klare ting du ikke var istand til. Det var slik det føltes. Anfield er en veldig spesiell arena.

Sterling spilte 129 kamper for Liverpool.