Se bildeserie fra utbyggingen av Anfield Road End

Om et år skal den nye tribunedelen være klar.

I september i fjor fikk Jürgen Klopp æren av å ta første spadetak i arbeidet med utbyggingen av nye Anfield Road End. Arbeidet kommer stadig videre, og selv om det er en stund til hele den nye tribunedelen vil stå klar, er det spennende å følge prosessen.

Tage Herstad har vært en tur rundt Anfield for å dokumentere hvordan arbeidet ligger an nå. Øverst i saken kan du se en serie med Herstads ferske bilder fra utenfor stadion. 

Utbyggingen skal føre til at Liverpool fra 2023/24-sesongen kan ta imot 61.000 tilskuere på sin stadion. Byggearbeidet kan pågå mens Liverpool spiller sine kamper. Til sammen vil det komme 7000 nye seter på den nye seksjonen.

I 2019, da klubben presenterte planene, var prislappen på 60 millioner pund. På grunn av pandemien er det nå anslått at utbyggingen vil koste 80 millioner pund. Utbyggingen skal være i rute i henhold til tidsplanen. 

Dette er det tredje store byggeprosjektet etter at Fenway Sports Group (FSG) ble klubbens eiere i 2010. Først ble Main Stand bygget ut, deretter treningsfeltet i Kirkby. I sommer ble det for øvrig lagt en ny gressmatte på Anfield - en hybridmatte som er lagd ved hjelp av ny teknologi