Legger ny hybridmatte på Anfield

Liverpool legger ny hybridmatte som er lagd ved hjelp av ny teknologi.

Gressmatten på Anfield var overmoden for utskiftning, og Liverpool tar nå i bruk ny teknologi når de legger ny matte for kommende sesong. Liverpoolfc.com omtaler det som en hybridmatte, der en blanding av kunstfibre skal sørge for å gi gressmatten støtten den trenger. 

Hybridmatten, som består av 95 prosent gress og 5 prosent kunstfibre, legges på Anfield etter at den har vokst under optimale omstendigheter, med blant annet naturlig sollys og bedre luft. Ansatte fra Liverpool FC har sett til matten underveis i hele prosessen, og nå transporteres den til Anfield.

Matten vil se helt lik ut som den som var der forrige sesong, men ifølge artikkelen skal denne matten være bedre når det gjelder prestasjon, stabilitet og robusthet. Dette vil føre til at gressmatten er bedre egnet til å tåle konserter og flere oppkjøringskamper, og dermed kan klubben dra nytte av det. 

Den gamle banen er nå fjernet, og installasjonen av hybridmatten er i gang. I starten av juli skal selve gressmatten bli lagt. Prosessen skal bare ta tre dager, før det vil ta tre uker før matten er helt klar til bruk. Liverpool skal spille treningskamp mot Strasbourg på Anfield 31. juli. 

Gressmatten skal etter planen ha nøyaktig samme forhold som treningsbanene til Liverpool i Kirkby.