Nå er Fabio Carvalho offisielt Liverpool-spiller

Det er 1. juli og det som var klubbens første sommersignering er nå offisielt Liverpool-spiller.

Helt siden overgangen ikke ble gjennomført i tide på deadline day i januar har vi nesten visst at Fabio Carvalho kom til å bli hentet inn fra Fulham. Journalist David Lynch skrev i sin spalte for liverpool.no allerede i februar at overgangen kom til å bli en realitet, og i ukene og månedene som fulgte hev flere og flere medier seg på.

Liverpool FC og Fulham FC valgte å vente med kunngjøringen av overgangen til etter sesongen var over. 23. mai kom bekreftelsen vi hadde ventet på, og sommerens første signering var i boks. 

I dag kan Carvalho endelig offisielt bli Liverpool-spiller, når vi skriver 1. juli og kontrakten med Fulham er utløpt. Om vi får se bilder av 19-åringen på Liverpools treningsanlegg i Kirkby i dag, eller om vi må vente til troppens første oppkjøringsdag mandag, gjenstår å se. 

Slapp tribunal

Ifølge flere journalister tett på klubben er overgangssummen på fem millioner pund, med mulighet til å øke til 7,7 millioner pund dersom klausuler blir aktivert.

Den offensive midtbanespilleren var ettertraktet både i England og Europa, og Liverpool hadde en avtale på plass allerede i januar. Da rakk ikke klubbene å bli enige før overgangsfristen, og engelsk-portugiseren gikk inn i vårsesongen på utgående kontrakt og med mulighet for å forhandle med klubber i utlandet. Liverpool var imidlertid raske på ball og sørget for at ingen andre skulle kuppe overgangen. I stedet for å la et tribunal avgjøre overgangssummen, slik tilfellet var da Harvey Elliott ble hentet fra samme klubb, ble Liverpool og Fulham denne gangen enige om en overgangssum.

Carvalho har siden ung alder vært kjent som et stort talent. Denne sesongen har han scoret ti mål og levert åtte målgivende pasninger på 36 kamper for vinneren av Championship. Han har allerede spilt fire Premier League-kamper og scoret ett mål for Fulham. 

19-åringen ble født i Lisboa, men flyttet til London og sluttet seg til Fulhams akademi i 2013. Han har spilt for flere av Englands aldersbestemte landslag, men valgte Portugal da han rykket opp til U21-nivå tidligere i år. Det kommer garantert til å bli en kamp mellom England og Portugal om å sikre seg Carvalhos tjenester når det blir snakk om seniorfotball. 

Med Carvalho, Calvin Ramsay og Darwin Nunez inne er det nå usannsynlig at Liverpool kommer til å kjøpe flere spillere i sommer. Det har et samlet journalistkorps tett på klubben meldt.