Carvalho med strålende kamp for Portugal U21

Fabio Carvalho blir ikke Liverpool-spiller før om en snau måned, men det er uansett verdt å følge med på den unge portugiserens innsats i kvalifiseringskampene til U21-EM.

Fabio Carvalho spilte lørdag sin tredje kamp for Portugal U21, og var involvert i to av scoringene da hans lag slo Hviterussland hele 5-1. 

Det ligger an til en drakamp mellom seniorlandslagene til England og Portugal om Carvalho etter hvert, men på U21-nivå valgte angriperen å bytte ut England med fødelandet Portugal så sent som i mars.

Carvalho har spilt for ungdomslandslagene til England helt frem til U18-nivå, men nå spiller 19-åringen altså for Portugal U21. 

Han spilte to kamper for dem i mars, da han blant annet bidro både med scoring og målgivende pasning i en 4-0-seier over Hellas.

Lørdag ettermiddag startet han sin tredje strake kamp for Portugal U21, da Hviterussland ble slått hele 5-1. 

Portugals første mål kom etter at Carvalho presset og vant ballen høyt i banen på venstreflanken. Han slo en pasning til Goncalo Ramos, som sendte ballen videre til målscorer Fabio Vieira. 

Carvalho var også involvert i det tredje målet, da han skaffet Portugal et straffespark etter 56 minutter. 

Skal spille to kamper til

Ikke lenge etter ble han byttet ut, helt klart med tanke på at Portugal har to kamper til i neste uke, mot Liechtenstein på bortebane den 7. juni og deretter hjemme mot Hellas den 11. juni.

Portugal topper gruppe D, og trenger bare to poeng til for å være garantert en plass i EM-sluttspillet i Romania og Georgia neste år.

Så langt er portugiserne ubeseiret i kvalifiseringen, etter sju seiere og et uavgjort resultatet.

Når han er ferdig med kvalifiseringskampene vil Carvalho ta en treukers ferie før han starter preseason med Liverpool den 4. juli. 

Liverpool har ingen planer om å låne ut Carvalho kommende sesong. Han vil derfor umiddelbart bli inkludert i Jürgen Klopps førstelagstropp.