LFC bekrefter: Fabio Carvalho blir Liverpool-spiller

Fabio Carvalho er klar for Liverpool.

Liverpool FC bekrefter mandag at Fabio Carvalho er klar for klubben. 19-åringen kommer til å slutte seg til de røde 1. juli. 

Ifølge flere journalister tett på klubben er overgangssummen på fem millioner pund, med mulighet til å øke til 7,7 millioner pund dersom klausuler blir aktivert.

Den offensive midtbanespilleren var ettertraktet både i England og Europa, og Liverpool hadde en avtale på plass allerede i januar. Da rakk ikke klubbene å bli enige før overgangsfristen, og engelsk-portugiseren gikk inn i vårsesongen på utgående kontrakt og med mulighet for å forhandle med klubber i utlandet. Liverpool var imidlertid raske på ball og sørget for at ingen andre skulle kuppe overgangen. I stedet for å la et tribunal avgjøre overgangssummen, slik tilfellet var da Harvey Elliott ble hentet fra samme klubb, ble Liverpool og Fulham denne gangen enige om en overgangssum. 

Carvalho har siden ung alder vært kjent som et stort talent. Denne sesongen har han scoret ti mål og levert åtte målgivende pasninger på 36 kamper for vinneren av Championship. Han har allerede spilt fire Premier League-kamper og scoret ett mål for Fulham. 

19-åringen ble født i Lisboa, men flyttet til London og sluttet seg til Fulhams akademi i 2013. Han har spilt for flere av Englands aldersbestemte landslag, men valgte Portugal da han rykket opp til U21-nivå tidligere i år. Det kommer garantert til å bli en kamp mellom England og Portugal om å sikre seg Carvalhos tjenester når det blir snakk om seniorfotball. 

Heldigvis har Liverpool vunnet dragkampen om spillerens tjenester på klubbnivå, og sommerens første overgang er allerede bekreftet! Velkommen, Fabio Carvalho!