Scoret da Fulham sikret opprykk – overgangen til Liverpool er «100% klar»

Fabrizio Romano har kommet med en oppdatering på den forventede overgangen til Fabio Carvalho. Unggutten selv sier han blir påvirket av ryktene.

For to uker siden kom Fabrizio Romano med en melding som fikk Liverpool-supportere til å glise, nemlig at overgangen til Fabio Carvalho fra Fulham endelig ser ut til å være i boks. Også velinformerte Paul Joyce fra The Times og Neil Jones i Goal kom et par timer senere med samme informasjon.

Enn så lenge er ingenting bekreftet fra offisielt holdt, men Joyce skrev i The Times at «Liverpool vil formelt signere Fulham-unggutt Fabio Carvalho neste måned etter å ha blitt enige om en avtale verdt 7,7 millioner pund.»

Romano kommer i dag med en oppdatering på Twitter. «Liverpool er klare til å signere papirene og kontraktene og vil annonsere Fabio Carvalho-avtalen de neste ukene. Det handler om respekt for Fulham, men avtalen er 100% klar», skriver Romano. «Kontrakten er til juni 2027, den medisinske sjekken er gjennomført, en 20% videresalgsklausul er inkludert.»

I første omgang skal Liverpool betale 5 millioner pund, men det kan bli ytterligere 2,7 millioner pund avhengig av klausulen. Spilleren er på utgående kontrakt med Fulham og kunne i teorien ha kommet gratis til Anfield i sommer, men Liverpool ønsker ikke å konkurrere med andre klubber om Carvalhos underskrift.

Sikret opprykk med Fulham

Liverpool så ut til å sikre seg 19-åringen i januarvinduet, men på grunn av forsinket papirarbeid gikk ikke overgangen gjennom. Carvalho skulle lånes tilbake til Fulham for resten av sesongen da London-klubben har jaktet opprykk. Det opprykket ble sikret mandag kveld etter seier over Preston North End.

Carvalho spilte 75 minutter på Craven Cottage mandag, og scoret 2-0-målet. Utlånte Neco Williams og HarriyWilson spilte hele kampen for Fulham, og Sepp van den Berg spilte hele kampen for Preston.

Det var Carvalhos tiende mål for sesongen, på 34 kamper.

Lar seg påvirke av overgangsryktene

I forbindelse med kampen mot Preston, lot Carvalho seg intervjue av kampmagasinet.

– Jeg har prøvd å ikke la det påvirke meg, men jeg er bare menneskelig, sa Carvalho om ryktene om overgangen til Liverpool.

– Jeg er naturligvis klar over alle de historiene, selv om det bare er i underbevisstheten men. Jeg tror det har påvirket meg litt. Men det jeg kan si er at jeg er bestemt på å fortsette å jobbe hardt for Fulham. Hver gang jeg går ut på banen med Fulham-trøya på meg, gir jeg alt. Når det gjelder fremtiden, det som skjer det skjer. Mitt fokus er her og nå.