Sikre kilder bekrefter at Carvalho blir Liverpool-spiller

Journalister tett på Liverpool FC melder at Fabio Carvalho-overgangen nå er i boks.

Torsdag kom Fabrizio Romano med meldingen mange Liverpool-supportere har ventet på, nemlig at overgangen til Fabio Carvalho fra Fulham endelig ser ut til å være i boks. Når Paul Joyce i The Times og Neil Jones i Goal et par timer senere kommer med samme informasjon, er det bare å slippe jubelen løs. 

«Liverpool vil formelt signere Fulham-unggutt Fabio Carvalho neste måned etter å ha blitt enige om en avtale verdt 7,7 millioner pund», skriver Joyce. 

På Anfield anses overgangen å være et kupp for en ettertraktet ung og offensiv spiller, selv om han i utgangspunktet er på utgående kontrakt og kunne blitt hentet gratis til sommeren. Da ville imidlertid konkurrentene vært langt flere enn de var nå. 

Har gjennomført medisinsk sjekk

Carvalho har fått tillatelse av Fulham til å gjennomføre sin medisinske sjekk hos Liverpool. Portugiseren og Fulham kan til helgen sikre opprykket til Premier League, og det har blitt bestemt at overgangen ikke skal bekreftes offisielt før etter sesongen.

I første omgang betaler Liverpool 5 millioner pund for 19-åringen, men det kan bli ytterligere 2,7 millioner pund avhengig av klausulen. Kontrakten vil vare til 2027. Fulham skal også ha sikret seg en videresalgsklausul på 20 prosent. 

Liverpool hadde som kjent en avtale klar for Carvalho på deadline day i januar, men den ble ikke registrert i tide ettersom Fulham ville ha unggutten på lån ut sesongen. 

I stedet gikk høyreback Neco Williams motsatt vei samme kveld. Waliseren har imponert stort på lån i London-klubben, men manager Marco Silva ville ikke si noe denne uken på spørsmål om han ønsker å sikre seg unggutten permanent. Williams var ikke i onsdagens kamptropp i seieren over Middlesbrough, da han var i begravelse til sin bestemor. 

Slipper tribunal 

Dette er andre unggutt Liverpool henter fra Fulham de siste årene. Som kjent ble Harvey Elliott hentet sommeren 2019. Da måtte overgangssummen avgjøres via et tribunal ettersom han var på ungdomskontrakt hos London-klubben. Summen kan komme opp i 4,3 millioner pund, skriver Joyce. 

Forholdet mellom klubbene virker å ha bedret seg betraktelig siden den gang, og det fører til at nok en unggutt kommer inn portene på Anfield i sommer. Fra før er det kjent at 16 år gamle Ben Doak fra Celtic blir Liverpool-spiller.

Carvalho er født i Lisboa, men flyttet til England i 2013 og har spilt aldersbestemt landslagsfotball på balløya. Nylig spilte han imidlertid for Portugals U21-landslag, og det pågår nå en kamp mellom de to landene om å sikre seg den talentfulle spilleren.