Pep Guardiola:– Det er ikke sant at det var luke på 14 poeng

Pep Guardiola liker dårlig at det snakkes om tabellen 15. januar.

Manchester City vant alle ligakampene sine fra 6. november da de slo Manchester United 1-0 på Old Trafford, til 15. januar da de slo sin da nærmeste utfordrer Chelsea 1-0 på Etihad Stadium 15. januar. 12 strake seire i Premier League.

I samme periode hadde Liverpool spilt uavgjort mot Tottenham, tapt mot Leicester City og spilt uavgjort mot Chelsea.

Lørdag 15. januar var de røde 14 poeng bak City. Det liker ikke Pep Guardiola å høre snakk om – fordi Liverpool på det tidspunktet hadde to hengekamper mot Leeds og Brentford.

– Jeg skal si dere noe. 14 poeng… Det var falskt. Dere tok feil. Vi hadde spilt to kamper mer enn Liverpool. Fake. Det var ikke en feil, sier City-manageren til Manchester Evening News

15. JANUAR: Slik så tabellen ut 15. januar.

15. JANUAR: Slik så tabellen ut 15. januar.

– Vi var mer enn glimrende

Forspranget er nå bare ett poeng, etter at City har tapt mot Tottenham, og spilt uavgjort mot Crystal Palace og Southampton mens Liverpool har hatt sin seiersrekke.

– Etter å ha analysert de kampene der vi tapte poeng, mot Crystal Palace og spesielt mot Southampton, så var vi glimrende. Mer enn glimrende, sier han videre.

– Vi var ikke effektive og kliniske, men vi var strålende. Vi vant 4-1 mot Southampton i FA-cupen, men var milevis dårligere enn i kampen der vi spilte 1-1. Slik er fotballen, det er uforutsigbart. Men med måten vi spilte på, og måten vi skapte sjanser på i begge kampene, var vi utrolige i måten vi spilte på. Men det er fotball.

Han sier at han aldri tenkte på det som en luke på 14 poeng.

– Da vi var 14 poeng foran Liverpool, kunne jeg ikke tro på det, fordi jeg vet hvilken utrolig motstander vi må møte. Et av de beste lagene i Europa. Realiteten er at det er ett poeng akkurat nå, men det er vanlig. Det er en ære å være der, og kjempe for å vinne Premier League, sier han.

En situasjon han kjenner

Guardiola forteller at han er vant med disse situasjonene etter tiden som Barcelona-sjef.

– Jeg har vært gjennom denne situasjonen med Barcelona. Det var alltid Madrid, og noen ganger Atletico, men vanligvis Barcelona og Real Madrid. Her er det fem-seks lag, men i de siste fem årene har det vært to. Slik er realiteten i Premier League. Det viser hvilken struktur og hvilket nivå de to lagene har vært på, sier han.

– Jeg forstår at folk snakker om Liverpool. Jeg er ganske sikker på at alle kommer til å se kampen. Det vil bli to lag på toppen av tabellen som prøver å vinne Premier League.

Manchester City - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium.