– Hadde jeg vært annerledes, ville jeg kanskje vært deprimert for at Guardiola har stått i veien

Jürgen Klopp snakker om forholdet til Pep Guardiola – og hva han synes om Manchester City.

På søndag er det klart for storkamp på Etihad Stadium, der det langt på vei kan avgjøres hvor Premier League-tittelen ender opp denne sesongen.

Liverpool har kun vunnet to ganger på Etihad Stadium under Jürgen Klopp. Første gang var i november 2015, da Klopp hadde hatt jobben i fem uker, men da var det Manuel Pellegrini som var Citys manager.

Den andre seieren kom i kvartfinalen av Champions League i april 2018, mot Pep Guardiolas lag. De røde har to uavgjorte og tre tap i Premier League mot Guardiolas City.

– Jeg har stor respekt for det de gjør, det er et sykt fotball-lag, og slik jeg ser det har de verdens beste manager. Den kombinasjonen gjør ting ganske vanskelig, men de gode nyhetene er at de også er mennesker, så alle vil kjenne på ting til tider. Vi gjør det, og de gjør det, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

Han forteller at han er veldig begeistret for måten de lyseblå spiller på.

– Jeg kunne ikke hatt større respekt for hva de gjør. Jeg liker å se dem spille. Jeg kan ikke si at jeg er så glad i så mange motstandere, men jeg liker virkelig å se City. Så når vi spiller mot dem, er analysen alltid en blanding av alvorlig arbeid, og glede. Det er fantastisk fotball, sier Klopp.

STOR RESPEKT: Pep Guardiola og Jürgen Klopp er de to beste managerne i Premier League.

STOR RESPEKT: Pep Guardiola og Jürgen Klopp er de to beste managerne i Premier League.

– Det er som at det er neste nivå, og hvor kan du gå med et fotball-lag? De setter opp laget på en spesiell måte, og de gjør det skikkelig vanskelig. De gjør banen stor til tider, og liten igjen til riktig tid. De har sensasjonelle enkeltspillere og disse tingene. Det er sannheten, og det kan jeg ikke skjule.

– Men det positive er at vi ikke er så verst vi heller, så det hjelper, og gjør at vi holder følge. Vi er også et godt fotball-lag, men vi er annerledes.

– Kanskje jeg ville vært deprimert

Dette er sjette sesongen der Klopp og Guardiola er rivaler i Premier League. Før det var de rivaler i to sesonger i Bundesliga – der Guardiola ble ligamester i 2013/14 og 2014/15 med Bayern München.

– Dersom jeg hadde vært litt annerledes som person enn det jeg er, så ville jeg kanskje vært litt deprimert for at Pep Guardiola hele tiden er trener for disse lagene. Kanskje kunne vi vunnet flere titler med Dortmund. dersom Pep ikke hadde vært der med Bayern, sier Klopp.

– Her er det stort sett det samme. Se for meg dersom han ikke var her, så kunne vi trolig ha vunnet minst én ligatittel mer. Men jeg er ikke slik, takk Gud for det. Jeg er helt tilfreds med situasjonen vår.

Manchester City - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium.