Klubb på nivå ni jubler for Carvalho-overgangen

Fabio Carvalhos overgang fra Fulham til Liverpool gir penger i kassa for lille Balham FC.

David Ornstein i The Athletic var blant flere troverdige kilder som denne uken meldte at Fabio Carvalho kommer til å bli Liverpool-spiller i sommer. Liverpool og Fulham har blitt enige om en avtale for 19-åringen, som var nære ved å bli rød allerede i januar. 

Da overgangen i januar gikk i vasken var det en klubb på nivå ni som fryktet at de ville stå tomhendt igjen, ettersom Carvalhos kontrakt med Fulham går ut i sommer og han dermed kunne ende opp med å gå til en klubb i utlandet gratis i sommer. Han kunne også forhandlet med engelske klubber. Da ville overgangssummen blitt bestemt av et tribunal, slik tilfellet var da Harvey Elliott gikk fra Fulham til Liverpool i 2019. 

Men denne ukens nyheter gjør at Balham FC kan puste lettet ut, skriver The Athletic.

Får prosentandel

Balham FC var nemlig klubben engelsk-portugiske Carvalho spilte for mellom 2012 og 2015, etter å ha flyttet fra barndomsklubben Benfica. 

Da stortalentet gikk til Fulham sikret Balham seg at de skulle få en liten prosentandel av den neste overgangen. Overgangssummen Fulham og Liverpool har blitt enige om kan komme opp i 7 millioner pund, og omtrent uansett hvor mye det er Balham har sikret seg, vil det nok komme veldig godt med i klubbkassa. 

London-klubben spiller i Combined Counties Football League Premier South Division, som er nivå ni i den engelske fotballpyramiden. De satser stort på talentutvikling og har en rekke ungdomslag i klubben.

Carvalho og Fulham er bare noen få poeng unna å sikre opprykket til Premier League denne sesongen. Unggutten har vært strålende gjennom hele sesongen og er ønsket av det engelske fotballforbundet, men etter å ha spilt aldersbestemt landslagsfotball på balløya, har han valgt Portugal som sitt landslag på U21-nivå.