Kjenner du igjen de to stjerneskuddene på Fløyen i Bergen?– Han trikset ballen over oss, tok tunneler i hytt og pine, og banket ballen opp i vinkelen

For snart seks år siden spilte Fabio Carvalho og Harvey Elliott sammen i en turnering i Bergen.

I 2016 kom det utenlandske lag fra Malaga, Midtjylland, Tottenham og Fulham til Bergen. I turneringen spilte også Fyllingsdalen, Brann, og et sammensatt Hordaland-lag.

Turneringen ble arrangert for å hedre den avdøde Fyllingen-legenden Ove Helgesen, i turneringen «Ove Helgesen Trophy». Helgesen døde i 2014, etter mange tiår som klubbleder og ildsjel i Fyllingen, skrev BT den gang.

I Fulham-troppen var det to unggutter som snart kan bli lagkamerater igjen. Harvey Elliott, som den gang var 13, og Fabio Carvalho som snart skulle fylle 14 år. På Reddit har det dukket opp et bilde av Fulham-troppen som er på sightseeing i Bergen. Bildet er tatt på Fløyen.

Vi har sporet opp at fotografen er Frank Hellevik i FK Fyllingsdalen, og publiserer bildet med tillatelse.

PÅ FLØYEN: Elliott er nummer fem fra høyre – mens Carvalho er nummer åtte fra høyre.

PÅ FLØYEN: Elliott er nummer fem fra høyre – mens Carvalho er nummer åtte fra høyre.

– Han lekte med oss

Fulham gikk helt til finalen i 2016-versjonen av turneringen. Der møtte de Malaga, som ble for sterke. Hele finalen ligger faktisk på YouTube, og kan ses her.

Det er filmet fra lang avstand, så det er ikke så lett å kjenne igjen Carvalho og Elliott – men en kan trygt si at de gjorde inntrykk. 

Team Sunnhordland deltok, og kom på sisteplass i turneringen. De tapte sin kamp mot Fulham, og en som spilte i oppgjøret var Sindre Klingsheim Høgås, som nå spiller for Stord i tredjedivisjon.

– Den kampen husker jeg godt. Vi tapte 3-0, og ble herjet med av Harvey Elliott og Fabio Carvalho. Jeg spilte offensiv midtbane, og det samme gjorde Carvalho. Han la vi raskt merke til, og han gjorde oss svimle. Trikset ballen over oss, tok tunneler i hytt og pine, og banket ballen opp i vinkelen, sier Høgås til liverpool.no.

Elliott hadde allerede fått rykte som en de måtte være obs på.

– Elliott var litt lik som type, og han var en vi hadde hørt mye om i forkant av kampen. Han var veldig liten, men hadde en enorm teknikk.

Hordalandfotball tok bildet over, av Carvalho som henger i lufta etter et brassespark. Høgås er spilleren lengst til høyre, og Elliott  er nummer sju.

Som Liverpool-supporter er det ekstra stas for Stord-spilleren at Elliott nå er rød, og at Carvalho ser ut til å bli det samme.

– Jeg har fulgt med disse to etter  denne kampen. Med en gang jeg leste at Liverpool hadde hentet Harvey fra Fulham måtte jeg få bekreftet at det var han jeg hadde spilt mot. Så da han fikk debuten var det rett inn og melde litt til kompisgjengen om at «han har jeg spilt mot». Han er en spiller jeg virkelig håper at lykkes, og det samme med Carvalho nå som han blir rød!

Turneringens beste spillere

John Are Brue var turneringsleder i 2016 og 2017. Han husker duoen godt.

- Begge gjorde et inntrykk. Min opplevelse er at de, og resten av laget, var ekstremt bevisste på hvor heldige de var som var kommet gjennom et nåløye der de ble satset på, sier Brue til liverpool.no.

Han forteller at Elliott ble kåret til turneringens beste spiller.

- Jeg husker dem veldig godt fra turneringen. Elliot ble kåret til turneringens beste spiller det første året, i 2016. Året etter ble Carvalho den beste. Carvalho kunne allerede den gang vært høy på seg selv, men han var ekstremt ydmyk.

Elliott fikk ikke møte Brann

En av kampene Fulham tapte, var mot Brann.

- Det var et ekstremt godt Fulham-kull, men de tapte 1-5 mot Brann i siste gruppekamp, men det var uten Elliot og noen andre. De hadde brutt noen interne regler. Etterpå fikk de ett års karantene fra å dra på internasjonale turneringer. Vi trodde de hadde gjort noe mer alvorlig, men de hadde brutt regelen om ikke å gå inn på noen andres rom. Det sier noe om disiplinen og profesjonaliteten som var i Fulham, sier Brue.

Han husker godt hvordan de to 14-åringene var på banen.

- Jeg husker Elliot som ekstremt god på banen, mer iøynefallende enn Carvalho, som utmerket seg utenfor banen.
- Det jeg virkelig fikk se var hvor stor forskjell lag som Fulham holdt fra de skandinaviske lagene i holdninger og profesjonalitet. Carvalho holdt en tale for damene som hadde laget mat til dem gjennom uken, forteller han.

Klar for Liverpool

Torsdag ettermiddag og kveld meldte alle journalistene som følger Liverpool tettest at Fulham og Liverpool hadde kommet til enighet.

De røde vil betale totalt 7,7 millioner pund, og sikre seg stjerneskuddet til sommeren. Han vil signere på en kontrakt til sommeren 2027, og den medisinske sjekken skal allerede være gjennomført.

Fulham kan rykke opp denne helgen, og det er et Fulham-lag der Carvalho er en sentral brikke offensivt. På en pressekonferanse på fredag fikk manager Marco Silva spørsmål om Carvalho.

– Det er vanskelig for meg å snakke om situasjonen, for jeg kommer ikke til å snakke om en bekreftelse, eller mulighetene at det skjer eller ikke. Jeg vil ikke kommentere rykter, sa Silva.

Fulham skal møte Coventry på søndag, og kan rykke opp til Premier League med seier.