Tok en prat med Harvey Elliott før overgangen ble et faktum

Fabio Carvalho har tatt sin avskjed med Fulham.

Mandag ble det bekreftet at den 19 år gamle offensive midtbanespilleren Fabio Carvalho melder overgang fra Fulham til Liverpool 1. juli. Overgangssummen skal i utgangspunktet være på fem millioner pund. 

Det er kjent at Carvalho allerede har vært innom AXA Training Centre i Kirkby for å snakke med Jürgen Klopp og bli kjent med anlegget samtidig som han gjennomførte den medisinske sjekken. I sitt avskjedsintervju med fulhamfc.com sier Carvalho at han også har slått av en prat med Harvey Elliott i forbindelse med overgangen. Elliott gikk som kjent samme vei i 2019. 

– Vi har snakket litt, men han hadde sin egen sesong å tenke på og jeg var fokusert på å rykke opp med Fulham. Vi gikk ikke i dybden, men litt om hvordan sesongene har gått og hvordan vi hadde det, sier Carvalho. 

– Kunne ikke bedt om mer

Liverpools første bekreftede signering sommeren 2022 kommer fra en fantomsesong med klubben han har vært i siden 2013. Fulham vant Championship og sikret opprykk til Premier League på første forsøk etter fjorårets nedrykk. Carvalho var en sentral del av laget og scoret ti mål og leverte åtte målgivende pasninger på 36 ligakamper. 

Engelsk-portugiseren, som flyttet fra Lisboa til London for ni år siden og har anledning til å representere begge landslag, sier det var vemodig å ta farvel med klubben. 

– Jeg har tilbrakt hele tenåringslivet her og kunne ikke bedt om mer. Det ble følelsesladet da jeg spilte min siste kamp for Fulham, sier unggutten og legger til at forholdet med manager Marco Silva har vært sterkt denne sesongen. 

– Hver dag har han bidratt til å gjøre meg bedre, og jeg er takknemlig overfor ham og hele støtteapparatet. De sørger for at jeg holder konsentrasjonen oppe og leverer så bra jeg kan på trening, sier han i intervjuet.  

Ville bli ut sesongen

Carvalho var så godt som klar for Liverpool på deadline day i januar, men overgangen kom ikke i havn tidsnok da Fulham ønsket å beholde 19-åringen på lån ut sesongen. Selv sier Carvalho at det var viktig for han å fullføre sesongen med London-klubben. 

– Klubben ville at jeg skulle bli, og det var rett avgjørelse. Jeg er glad det endte slik, og det viktigste for meg var å rykke opp, sier han. 

– Alle i klubben har et veldig godt forhold. Vi er som en familie både på og utenfor banen. Det var et spesielt øyeblikk å ta farvel med alle sammen, sier Carvalho, som fikk løfte Championship-pokalen sammen med familien før han nå reiser til Liverpool.  

– Nå skal jeg følge Fulham i Premier League. Jeg håper de gjør det bra, sier han.