Tror Klopp kan endre formasjonen for å få frem det beste i Nunez

Anerkjent skribent mener Klopp kan gå tilbake til formasjonen han var mest kjent for i Borussia Dortmund.

Etter kjøpet av Darwin Nunez ble bekreftet forrige uke har de fleste tenkt at uruguayaneren kom til å tre inn i rollen som midtspiss, med Diogo Jota, Luis Diaz eller Mohamed Salah ved sin side. 

Den anerkjente Liverpool-journalisten Simon Hughes tror ikke nødvendigvis det blir så enkelt, og mener Klopp nå har muligheten til å endre formasjonen for å gjøre laget mer uforutsigbart. 

4-2-3-1?

I en artikkel for The Athletic skriver han sammen med analytikeren Mark Carey at et alternativ for å få frem det beste i Nunez kan være å legge om til 4-2-3-1. 

Han peker på at Roberto Firmino ble brukt i rollen som offensiv midtbanespiller som innbytter i kampene mot Wolves og Real Madrid da de rødkledde slet med å bryte ned forsvaret.

Brasilianerens tilstedeværelse frigjør rom for lagkameratene, og på Kirkby skal det fortsatt være enighet om at det er brasilianeren som har det beste touchet. Evnen hans til å finne lagkamerater og dra forsvarere ut av posisjon kan være avgjørende. 

Samtidig vil nyervervelsen Fabio Carvalho også være en spiller som kan lære mye av Firmino i en slik rolle, og som kan avlaste og på sikt erstatte 30-åringen.

PLAYMAKER: Carvalho passer perfekt som offensiv midtbanespiller.

PLAYMAKER: Carvalho passer perfekt som offensiv midtbanespiller.

Vil være uforutsigbare

Etter at Real Madrid slo Liverpool i Champions League-finalen, forklarte Carlo Ancelotti hvorfor de slo Liverpool - et svar som kan gi en pekepinn på hvorfor Liverpool muligens kan endre formasjon. 

– Det hjalp at Liverpool var enklere å lese ettersom de har en veldig klar identitet og vi kunne forberede oss som vi gjorde. Vi visste hvilken strategi vi skulle ha - ikke gi dem rom bak forsvaret. 

Analytikeren Mark Carey peker på at Liverpool skaper femte færrest sjanser fra sentrale posisjoner i Premier League, og at det kan være på det området Liverpool kan forbedre seg. 

Trusselen av Nunez vil sørge for å presse motstandernes forsvar bakover, og da er det viktig med kreativitet fra sentrale posisjoner. 

«Bobby» har allerede redefinert seg selv en gang da Klopp ankom Liverpool. Nå må han muligens gjøre det en gang til om han ønsker å bli lenger enn etter kontrakten utgår neste sesong.