– Ramsay blir sannsynligvis det siste sommerkjøpet

Ting tyder på at det ikke blir noen ny midtbanesignering før neste sommer.

Bare timer etter at terminlista ble sluppet på torsdag, ble det kjent gjennom de mest troverdige journalistene på Merseyside at det har vært gjennombrudd i forhandlingene om høyrebacken Calvin Ramsay.

Men nå Aberdeen-spilleren har gått gjennom en medisinsk test og forhåpentligvis har signert for Liverpool, er det sannsynligvis stopp på handlingen for Liverpool.

Det mener i hvert fall Paul Joyce i The Times

«Han er sannsynligvis den siste signeringen i sommervinduet», skriver Joyce. 

Tre kjøp

Ramsay blir Liverpools tredje kjøp denne sommeren. Fabio Carvalho kommer for 5 millioner pund fra Fulham, og med mulighet for 2,7 millioner pund ekstra om klausulene slår inn. Darwin Nunez fra Benfica er definitivt sommerens storkjøp med en prislapp på 64 millioner pund med en gang, men som vil øke til 85 millioner pund, og 18 år gamle Ramsay kommer for 4 millioner pund, en pris som kan øke med 2,5 millioner pund basert på antall kamper og hva han oppnår med Liverpool. 

«Liverpool vil prioritere å signere en midtbanespiller sommeren 2023, men er nå fornøyd med troppen når de skal inn i en ny sesong, og har ingen planer om å endre på det standpunktet selv om det blir salg før vinduet lukkes», skriver Joyce. 

Liverpools alternativer på midtbanen slik det ser ut akkurat nå er Fabinho, Jordan Henderson, Thiago Alcântara, Naby Keita, James Milner, Curtis Jones, Harvey Elliott og Alex Oxlade-Chamberlain, selv om sistnevnte kan forsvinne i sommer. 

Midtbanen hovedprioritet i 2023

Også Liverpool.nos spaltist David Lynch skrev før denne uka at dette sannsynligvis blir det siste kjøpet til Klopp i sommer. 

«Det har blitt hevdet (riktignok av falske kilder) de siste dagene at Liverpool forsøker å oppmuntre Borussia Dortmund til å selge Jude Bellingham ett år tidligere enn planlagt. PSV Eindhovens midtbanespiller Ibrahim Sangare har også blitt nevnt som et potensielt transfermål. Han har en utkjøpsklausul på rundt 30 millioner pund, noe som gjør ham attraktiv på transfermarkedet.  Dessverre har ikke håpene om at disse to spillerne skal komme til Anfield i sommer rot i virkeligheten, ifølge kilder nær Anfield-klubben. Disse hevder at forsterkninger i den posisjonen ikke vil være Julian Wards hovedprioritet før i 2023. Da vil Liverpools midtbane få en overhaling», skrev Lynch i sin spalte hos oss på mandag.

«Liverpool insisterer på at så snart Nunez og Ramsay slutter seg til Fabio Carvalho som nye kjøp, så vil klubben være ferdig med spillerkjøpene for i sommer. Dette vil utvilsomt bli klassifisert som en katastrofe i enkelte kretser, med tanke på hvor ofte det er blitt ropt på oppgraderinger av midtbanen de siste årene.»

«Men bare tåper vil glemme det faktum at de rødes nåværende midtbanespillere førte dem bare to seiere unna en kvadrupel-triumf for bare noen uker siden», skriver Lynch.