Trent mener at debuten til Nunez var helt der oppe

Uruguayaneren jobbet hardt, skaffet straffe og scoret på King Power Stadium.

– Denne betyr mye, for å være ærlig. Det er tredje gang vi er her og vi har ikke klart å vinne det hittil. Så det var i grunn vår motivasjon i forkant, forteller Trent Alexander-Arnold etter Community Shield.

– Vi har forberedt oss hardt denne preseason, dette var målet vårt. Vår sesong startet i dag. For mange lag, starter det neste uke når ligaen begynner, men vår startet i dag. Det var viktig for oss å få en god start, få en seier og spesielt hente noe sølvtøy hjem.

Åpnet året med målpoeng

Høyrebacken åpnet ballet etter 21 minutter, da Mohamed Salah la ballen til rette for han. Dog var avslutningen innom Citys Nathan Aké før den havnet i nota. Målet kan du se under her.

– Den var på mål, det er alt jeg vil si! Jeg forsøkte bare å treffe godt, prøvde å styre den mot mål. Den bøyde av, ikke så mye, men jeg er alltid glad for å bidra med mål og det var et viktig et for oss også.

Núñez har gjort inntrykk, og for en debut

Like før sluttsignalet satte Darwin Núñez spikeren i kista. En perfekt lørdag i juli.

– En toppspiller. En ung spiller som du kan se er villig til å lære. Han har knyttet gode bånd med gutta, alle har gått godt overens med han.

– Han har kommet inn, krummet nakken, jobbet hardt så langt og forstår at posisjonen kommer ikke til å bare være hans fordi vi kjøpte han denne sommeren, han må fortjene det. Han kom på i dag med noe å bevise.

I tillegg skaffet spissen, som kom inn etter 59 minutter, straffesparket som Mohamed Salah omsatte til 2-1. Det er lett å argumentere for at dette var en av de mer minneverdige Liverpool-debutene.

– Det må være der oppe, han vant straffe, scoret et mål og var alene gjennom en gang. Han ser livlig ut, veldig livlig. Han er en som har blitt hentet inn for å score mål, være den type spiller for oss, og han har bevist han kan gjøre det i dag.

Det er en lang sesong

Så langt virker alt godt. Målpoeng fra backene, den nye spissen er i gang, det samme med toppscorer Mo Salah, Thiago Alcântara var igjen maestro på midten, Jordan Henderson løftet til slutt trofeet. 

TROFEET SOM MANGLET: Nå har Jordan Henderson løftet det som er i den røde trøya.

TROFEET SOM MANGLET: Nå har Jordan Henderson løftet det som er i den røde trøya.

På ny forventes det flere og lange dueller mellom Manchester City og Liverpool for 2022/23.

– Hvem vet hva som vil skje i løpet av sesongen? Alt vi kan gjøre er å forberede oss så godt som vi har denne preseason. Vårt mål er å våre i så god form som mulig, å være i stand til å pushe fra det første sparket av sesongen til det aller siste, som vi gjorde i fjor, og forhåpentligvis vinne mange trofeer på veien.

I kveld møter de røde Strasbourg på Anfield. Den siste forberedelseskampen før Premier League er tilbake neste helg.

Avspark er 20:30, og du kan se den på LFCTVGO eller VG+ Sport.