– Vi er like i spillestilen

Calvin Ramsay lar seg inspirere av Liverpools stjernebacker.

Helt siden Calvay Ramsay i vår ble kåret til årets unge spiller i Skottland har vi visst at et av hans store forbilder heter Trent Alexander-Arnold. Og Andy Robertson på motsatt back er en annen han lar seg imponere av – landsmannen som er kaptein for Skottland og som i motsetning til Ramsay måtte innom et stopp på veien før han gikk fra skotsk fotball til Premier League.

– Jeg ser veldig frem til å lære av spillere som det. Spesielt defensivt har jeg litt å lære, og det kan jeg lære av de to. Jeg gleder meg, sier Ramsay til liverpoolfc.com i forbindelse med kunngjøringen av sommerens tredje kjøp for de røde.

Hyller Trent

Ramsay mener Alexander-Arnold er en strålende spiller, og 18-åringen ser frem til samarbeidet de to imellom – selv om de på sikt kanskje blir konkurrenter på høyrebackplass.

– Han er en utrolig spiller, så det å komme inn og lære av ham blir fantastisk for meg. Vi er like i spillestilen, spesielt i angrepsspillet, sier Ramsay, som legger til at han på sikt har ambisjoner om å spille seg inn i førsteelleveren.

Han legger til at Alexander-Arnold lenge har vært et forbilde, og at han selv forsøker å spille på samme vis som scouseren.

– Jeg så opp til ham også før Liverpool kom på banen og viste interesse. Vi er ganske like i den grad at vi kan bruke begge ben, slår gode innlegg og pasninger og er glad i å angripe, sier Ramsay.

Ingen press

Når det gjelder Robertson sier Ramsay følgende:

– Jeg kan lære mye av ham også. Jeg har sett mye av ham både for Liverpool og Skottland. Han er en strålende back, med måten han løper opp og ned langs kanten på, med energi. Han kan både angripe og forsvare seg, sier Ramsay.

Han får spørsmål om det er mer press på han ettersom han kommer rett fra Aberdeen til storklubben Liverpool.

– Jeg synes ikke det. Jeg er som regel rolig og behersket. Jeg visste det ville komme spekulasjoner da jeg presterte for Aberdeen, og nå er det en drøm som er i oppfyllelse at jeg er her. Jeg ser frem til å vise supporterne hva jeg kan – forhåpentligvis allerede i oppkjøringen.

– Jeg ser frem til å møte lagkameratene, som virker som veldig fine folk. Jeg ser frem til utfordringen, sier han.