– Liverpool er veldig heldige

Aberdeen-manager Jim Goodwin sier Liverpool kan være meget fornøyd når de nå ser ut til å sikre seg Calvin Ramsay.

Torsdag ble det kjent at Liverpool har kommet til enighet med Aberdeen om en overgang for den unge høyrebacken Calvin Ramsay. 18-åringen ble kåret til årets unge spiller i Skottland i 2021/22-sesongen og er nå etter alle solemerker klar for å bli læregutt under forbildet Trent Alexander-Arnold. 

Kun medisinsk sjekk og de siste detaljene i kontrakten gjenstår før Ramsay kan bli offentliggjort som Liverpools tredje og trolig siste signering denne sommeren. Liverpool Echo skriver at første del av den medisinske sjekken ble gjort fredag, og at prosessen fullføres lørdag.

Ifølge Aberdeen-manager Jim Goodwin er både Ramsay og Liverpool heldige med avtalen som ser ut til å komme i havn. 

– Akademiet vårt skal ha mye skryt for å ha utviklet en spiller som Calvin. Liverpool er veldig heldige dersom avtalen kommer i havn, for de får et veldig spennende talent som ble kåret til årets unge spiller, sier Goodwin ifølge Daily Mail.

Vil bare bli bedre

Goodwin mener Ramsay har en lys fremtid foran seg. Unggutten fikk med seg 33 kamper i alle turnernger for Aberdeen denne sesongen. På veien ble det også en scoring og ni målgivende pasninger. Høyrebacken har også tre kamper for Skottlands U21-landslag.

– Vi har alltid hatt stor tro på Calvin, og det er ingen tvil om at han bare kommer til å bli bedre og bedre, sier Goodwin, som mener Ramsay passer perfekt inn i Liverpools system.

– De har en annen skotte på venstresiden i form av Andy Robertson som suser opp og ned langs venstresiden. Med Trent Alexander-Arnold på den andre siden har de to veldig offensive backer. Det er det Calvin står for også. Tallene hans i første halvdel av sesongen var helt der oppe med de beste backene i verden, sier Goodwin, som nå må gi slipp på stortalentet.

Liverpool betaler fire millioner pund for Calvin Ramsay, men summen kan stige til 6,5 millioner pund dersom ulike klausuler blir oppfylt. Det er ny overgangsrekord for Aberdeen.