– Alt ligger til rette for at det skal bli tight igjen

Dette sier ekspertene om tittelkampen sesongen 2022/23.

Liverpool og Manchester City har allerede gjort hver sin store signering denne sommeren - mens flere av rivalene fremdeles har til gode å åpne lommeboken. 

Mye kan tyde på at det vil stå mellom rødt og lyseblått i tittelkampen også neste sesong, slik det stort sett har gjort de siste årene. I forbindelse med Viaplays lansering av hvordan Premier League-dekningen skal bli på deres plattformer fra og med kommende sesong, tok liverpool.no en prat med flere av kanalens eksperter - blant annet om hvordan de ser på tittelkampen. 

Og konklusjonen er relativt unison: 

– Alt ligger til rette for at det skal bli tight igjen, sier Jan Åge Fjørtoft til liverpool.no. 

– Ekstremt imponerende å følge

– Det er så jevnt mellom de to lagene. City signerer en stor nier i form av Haaland, og så svarer Liverpool med å hente Nunez, som er litt samme spisstype. Kampen mellom Liverpool og City er fascinerende for alle, for de kan ikke en gang tillate seg å spille uavgjort i en eneste kamp, sier Fjørtoft. 

Han får støtte av Eirik Bakke, som skal fungere som ekspert på Viaplays kanaler kommende sesong. Den tidligere Leeds- og Aston Villa-proffen tror det vil stå mellom Liverpool og City også denne gangen. 

– Det er de to soleklare favorittene, så kan det være outsidere som kan overraske om de treffer på overgangsmarkedet. Det er fullt mulig å gjøre det jevnere, og jeg tror avstanden blir mindre neste sesong, sier Bakke, som går fra trenerjobb i Sogndal til Premier League-studio. 

VIAPLAY: Her er deler av Viaplays Premier League-team fra kommende sesong: Jonas Bergh-Johnsen, Eirik Bakke, Kristian Oma, Tor Ole Skullerud, Gunnhild Toldnes, Kasper Wikestad, Sigrid Heien Hansen, Ørjan Bjørnstad, Jan Åge Fjørtoft, Steffen Iversen.

VIAPLAY: Her er deler av Viaplays Premier League-team fra kommende sesong: Jonas Bergh-Johnsen, Eirik Bakke, Kristian Oma, Tor Ole Skullerud, Gunnhild Toldnes, Kasper Wikestad, Sigrid Heien Hansen, Ørjan Bjørnstad, Jan Åge Fjørtoft, Steffen Iversen.

Kommentator Kasper Wikestad, som kommentert Premier League helt siden 2010, tør ikke spå hvordan gullkampen vil ende. 

– Det er vanskelig å si. Begge er så ekstremt imponerende å følge. Samtidig blir det spennende å se hvor mye bedre Darwin Nunez gjør Liverpool. Jeg ser på ham som en som kan erstatte Mané og Firmino, mens Haaland gir City noe de ikke har hatt tidligere. Så det blir spennende å se om de drar ifra eller om de er side om side igjen, sier Wikestad. 

– Kan noen andre lag melde seg på?

– Ingenting er skrevet i stein, og alt er under utvikling. Akkurat nå dominerer Liverpool og City, men det kommer ikke til å være i ti år. Etter hvert kommer andre lag til å bli med. Om det skjer nå er usikkert, men det finnes mange med ambisjoner. Både topp seks-lagene og lag som Leicester, West Ham og Newcastle har ressurser og gode managere, så de kan utvikle seg. Det blir spennende å se hvordan det utvikler seg. 

Lanserer Tottenham som mulig outsider

Tottenham var laget som forrige sesong klarte bragden å gå ubeseiret gjennom de fire møtene med tittelrivalene. De slo City to ganger, mens Liverpool måtte nøye seg med poengdeling to ganger mot London-klubben. 

Tidligere Tottenham-helt Steffen Iversen, som er del av Viaplays ekspertteam, sier at Antonio Contes menn ikke er så langt unna å melde seg på. 

– Det er spennende ting på gang i Tottenham, og de har Son og Kane på topp, en hvis de skal komme opp der og utfordre Liverpool og City trenger de flere spillere og få en bredere stall. For Liverpool og Manchester City har tropper som gjør at de nesten kan stille med to lag hver i Premier League, og til tider har de nesten gjort det, sier Iversen. 

Steffen Iversen har troen på at gamleklubben Tottenham kan overraske.

Steffen Iversen har troen på at gamleklubben Tottenham kan overraske.

Tidligere Vålerenga-spiller Sigrid Heien Hansen nevner også Tottenham blant outsiderne. 

– Topp to er klar, men Tottenham er også sterke. Så blir det spennende med United og hvem de henter. Det vil vise hvilken retning de vil gå - de kan være en joker, sier Heien Hansen, som holder City som favoritt etter kjøpet av Haaland. 

Lillestrøm-spiller og ekspert Pål André Helland tror det kan bli jevnere i toppen, men tror ingen vil hamle opp med Liverpool og City. 

– De fire klubbene bak, som Tottenham under Conte ser mer ut som et lag og er mer konkurransedyktig, Manchester United under Erik ten Hag vil forhåpentligvis se mer ut som et lag og ha bedre struktur, Arsenal er på gang under Arteta, og Chelsea har vært konkurransedyktig, men et hakk under de to øverste. Så det kan bli jevnere i toppen, men hvis man tenker på seriegullet så er det litt fjernt å tenke seg at noen andre skal blande seg inn allerede nå. Så langt er det de to klubbene som har forsterket seg også, sier Helland.