– Det er ikke press på oss, vi har ingenting å tape

Jürgen Klopp og Liverpool er utfordrere på søndag, og presset er på Manchester City.

Søndag skal Premier League-sesongen 2021/22 avgjøres. Liverpool er utfordrer, og ligger poenget bak Manchester City før siste serierunde. De røde er avhengig av hjelp fra Steven Gerrard og Aston Villa, samtidig som de må gjøre jobben selv hjemme mot Wolverhampton.

Jürgen Klopp sier at laget hans kan spille helt uten press – her har de røde alt å vinne.

– Jeg kan ikke snakke om presset på det andre laget, men på oss er det faktisk ikke noe press. Det er press for at vi skal vinne en fotballkamp, men det har vi hatt en stund, men det vi slipper at det skal være «hva om?», det har vi ikke, sa Klopp på den lukkede delen av fredagens pressekonferanse.

Det var nok City-spillere eller støtteapparat som hadde champagnen på kjøl på tirsdag, da Liverpool dro til Southampton med B-lag og fikk et tidlig baklengsmål imot.

– Om City har det, jeg vet ikke, men jeg er 100 prosent sikker på at det er vanlig da vi spilte mot Southampton og lå under 1-0, at City var klar over det og hadde et øyeblikk der de tenkte «det ville vært fint». Så snudde vi det igjen, og det skal gå helt til siste slutt, så det er ganske spesielt, sier Klopp.

– Må bare prøve

Klopp ser bare positivt på situasjonen inn mot siste serierunde.

– For oss er det veldig positivt. Dersom du har noe å tape, så føles det annerledes. Vi har ikke noe å tape. Vi har vært i denne situasjonen før, og vet at det ikke er så lett, men mesteparten av tiden har vi håndtert det bra, og jeg har ingen grunn til å tenke at City ikke skal håndtere det bra, men situasjonen er annerledes, sier han.

Kampen på Anfield har avspark kl. 17.00, og vises på TV 2 Sport Premium 2.

– Vi har vår situasjon. Vi må bare gå for det, og gi det et forsøk, og så ser vi hva utfallet blir. Vi har ikke vunnet denne kampen ennå, og alt snakket er som «så vinner du, og vi må se der» – nei, vi må spille 95 utrolig vanskelige minutter. Med all positiviteten rundt og under kampen vil det forhåpentligvis gå.

– Men det er en tøff motstander, og jeg har sett disse kampene før. Ikke når jeg har vært involvert, men jeg har sett disse kampene der et lag virkelig går for det, så kommer de under 1-0. Da må du håndtere det. Det er som det er, alt er greit, vi er der vi er nå, så la oss avslutte det på en god måte.