– Det er vanskeligere å vinne Premier League enn Champions League

Pep Guardiola forsøkte å forklare uttalelsene sine om at «alle» håpet på ligagull til Liverpool. Han innser at han kanskje tok feil.

Denne helgen skal alt avgjøres i Premier League. Dersom Manchester City vinner kampen sin er de ligamestere, men dersom de ikke klarer å slå Steven Gerrards Aston Villa, har Liverpool alle tiders mulighet, og er ligamestre med seier hjemme mot Wolverhampton.

De siste ukene Pep Guardiola kommet med noen litt merkelige uttalelser i media, og spesielt i retning Liverpool. Han har følt at det er «alle mot City», og at Liverpool har hele landets støtte. Det snakket han igjen om på fredagens pressekonferanse, og har moderert seg litt.

– Jeg er sikker på at engelsken min ikke er god etter fire eller fem år, så kanskje jeg ikke har forklart det så bra. Jeg sa at når du kommer til når titlene skal avgjøres, er det lagene med tradisjon for å vinne ligaer og Champions League som har mest støtte i media, sa Guardiola ifølge Liverpool Echo

– Det skjer i Spania med Barcelona og Real Madrid, i Tyskland med Bayern München, i Italia med Milan Inter og andre. Vi er de nye outsiderne det siste tiåret. Da er det selvsagt folk som ikke vil at Liverpool skal vinne, og som vil at vi skal vinne. Liverpool-supportere ønsker å vinne, og andre supportere som ikke holder med Liverpool vil at vi skal vinne.

51-åringen fremstiller City som underdogs historisk.

– Jeg sier ikke at hele landet er Liverpool-supportere, men generelt siden de er et lag med mer historie med titler, så er det normalt. Dersom du ønsker å benekte det, så må du gjerne benekte det. Kanskje jeg tar feil. Men i alle land rundt om i verden er det to, tre eller fire lag som har mer støtte enn andre. Folk støtter Liverpool, United og Arsenal mer enn andre, fordi de har mye historie, sier han.

– Skal gjøre alt som vanlig

Manchester City har fått gode nyheter, med John Stones og Kyle Walker tilbake på treningsfeltet på fredag. Dersom duoen blir klare til søndag, som de da trolig blir, vil de være kraftig forsterket.

– Vi er nye i denne posisjonen. Hvor mange ganger har vi vært i denne posisjonen i vår historie? Brighton, Paul Dickov, måtte unngå nedrykk eller rykke opp? Jeg tror ikke det er sånn. Derfor er dette nytt for oss, og vi føler det som et privilegium, og nyter øyeblikket. Vi vil ikke kaste bort muligheten til å nyte de 95 minuttene på søndag, sier Guardiola.

MØTTE PRESSEN: Pep Guardiola holdt sin pressekonferanse fredag ettermiddag.

MØTTE PRESSEN: Pep Guardiola holdt sin pressekonferanse fredag ettermiddag.


Han ble spurt om presset fra Liverpool, etter at de røde har kappet inn forspranget City hadde i januar.

– Kanskje de føler det samme. Det er ikke helt uforventet. Jeg sa i forrige måned at vi trengte mer enn 90 poeng. Vi må vinne den siste kampen, for de er fantastiske med sine resultat. Forrige sesong hadde Liverpool mange skader i en lagdel, og slet med det. Denne sesongen har det vært bedre jevnt over, og det har vært tilskuere på tribunen. Det ser ut til å være tilbake til normalen.

– Når det kommer til hvordan vi må oppføre oss og spille, er det ganske likt som forrige sesong. Noe har også vært bedre, sier han.

– Vi gjør ikke noe spesielt eller annerledes for Villa-kampen. Vi kan lage teorier og alt, men det er bare en fotballkamp. Vi trener for en vanlig kamp, uten noe spesielt. Jeg trenger ikke å fortelle dem hvor viktig kampen er.

Mener det er vanskeligere å vinne ligaen

Guardiola kan vinne sin fjerde Premier League-tittel på de siste fem sesongene. Han har så langt ikke vunnet Champions League, men mener ligatittelen henger høyere.

– Det er vanskeligere å vinne ligaen (enn Champions League). Det er mange uker, mange kamper, problemer med skader, gode øyeblikk og dårlige øyeblikk med tøffe motstandere. Suksessen er å alltid ha vært med i toppen i de fem årene. Det var en sesong da Liverpool var ustoppelige og vi ikke var gode nok i starten, men ellers har vi alltid vært der, sier han.

– Det å prestere jevnt som lag er det vanskeligste. Jeg sier ikke at Champions League er uviktig, det ville vært sykt å vinne, og vi skulle gjerne likt å være i Paris neste uke.

Liverpool - Wolverhampton spilles søndag kl. 17.00, og vises på TV 2 Sport Premium 2. På TV 2 Sport Premium 1 vises Manchester City - Aston Villa.