– Det var for å forsvare spillerne mine. Alt virker å handle om Champions League

Pep Guardiola ble bedt om å utdype uttalelsene om at «alle» håper på Liverpool i tittelkampen.

I helgen hadde Pep Guardiola noen oppsiktsvekkende kommentarer etter seieren mot Newcastle United. Både til Bein Sport og på pressekonferansen etter kampen var han veldig opphengt i Liverpool, og at «alle» ønsket at Jürgen Klopp sitt lag skulle lykkes i Premier League.

I et intervju med Sky Sports før bortekampen mot Wolverhampton onsdag kveld ble Guardiola bedt om å forklare hva han mente.

– Jeg har sett dokumentarer fra Liverpool, fra Bill Shankly, Bob Paisley, Joe Fagan, og historien i Champions League og måten de har gjort det. Den siste med Jürgen. Det er Anfield. Du ser en dokumentar, og når du er der forstår du hva Liverpool har gjort i fotballverden og i dette landet, sier han.

– Folk følger Liverpool mer enn oss, og slik er det også i media. Det er åpenbart.

Klopp måtte le da han ble konfrontert med uttalelsene i går. Les egen sak om det her

– For å forsvare spillerne

Guardiola virker frustrert over at Champions League-exiten deres har fått så mye oppmerksomhet. Det er en turnering City til gode å vinne – men i Premier League er de nå favoritter til å vinne sin fjerde ligatittel på fem sesonger.

– Det jeg sier er for å forsvare spillerne mine. Det ser ut som alt i fotballverden i dag starter og avsluttes i Champions League. Champions League er enormt viktig, og det er en drøm for oss. Vi har ikke oppnådd det ennå, og neste sesong skal vi prøve igjen. Enten med meg eller uten meg, med disse spillerne eller andre spillere i fremtiden. Så lenge vi har disse eierne i Abu Dhabi, med planene deres for klubben, så vil det fortsette, sier han.

Han synes Premier League-suksessen må få mer plass.

– Det ser bare ut til å handle om Champions League. Liverpool har vunnet mange, mange flere ligamesterskap enn oss, fra 70-tallet og 80-tallet da de vant mye, samme med United. Men i Premier League og de siste 30 årene har de kun vunnet én gang.

– Det betyr at jeg vil rose spillerne mine. Ikke for å diskreditere Liverpool, for de kunne også ha vunnet like mange ligamesterskap som oss de siste årene, for det har vært utrolig små marginer. Men det viser hvor vanskelig Premier League er, og det virker som at Premier League ikke betyr noe, fordi alt handler om Champions League. Når dette laget har gjort det som de har gjort, etter det slaget i ansiktet mot Real Madrid, er det å vinne 5-0 mot Newcastle i Premier League så viktig.

Liverpool har i kveld en tøff bortekamp mot Aston Villa. Den spilles kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium.