En småirritert Pep Guardiola fikk spørsmål om Klopps nye kontrakt:– Hvorfor skulle det ha noe å si for meg?

Manchester City-treneren var ikke i kjempegodt humør da han fikk spørsmål om Klopps nye kontrakt og Salah som årets spiller.

Den karismatiske spanjolen møtte pressen før den livsviktige kampen mot Leeds på Elland Road. Manchester City-treneren likte dårlig å bli spurt om Klopps nye kontrakt og hvordan han ser for seg sin egen fremtid i engelsk fotball.

– Jeg vet ikke hvorfor det skulle ha en innvirkning på min fremtid. Alle har sin egen situasjon og hvis jeg bestemmer meg for å bli lengre i Manchester City vil det ikke være på grunn av at en kollega signerte ny avtale. Jeg ser ikke helt sammenhengen, sa en litt oppgitt Guardiola.

Hvorfor pressen stiller spørsmålet er vel det liten tvil om. I tospann med Klopp har de to managerne kjempet mot hverandre i både Premier League og Champions League i flere år nå. I år kan de møtes på oppløpssiden i begge turneringene.

Selv om spanjolen virket småirritert av spørsmålene var det ingen tvil om at han har stor respekt for Liverpools tyske trener.

– Gratulerer til Jürgen! Hans Liverpool-lag er veldig bra for Premier League og jeg ønsker han alt godt både nå og i fremtiden.

Salah som årets spiller

På torsdag kom det frem at Mohamed Salah har vunnet journalistenes pris for årets spiller i Premier League, i tett kamp med Manchester Citys Kevin De Bruyne. Det er andre gangen egypteren tar med seg prisen hjem, og selv om Guardiola gratulerte Liverpools juvel med prisen var han igjen litt irritert da han svarte.

– Han (De Bruyne) har allerede vunnet den så, sa Guardiola, trakk på skuldrene og fortsatte:

– Som Jürgen sa, de har den beste keeperen i verden, den beste andrekeeperen, det beste ankeret, midtstopperen og spissen. Da er det normalt at de vinner prisen.

ÅRETS SPILLER: Ifølge de engelske journalistene er det Mohamed Salah som har vært Premier Leagues beste spiller denne sesongen.

ÅRETS SPILLER: Ifølge de engelske journalistene er det Mohamed Salah som har vært Premier Leagues beste spiller denne sesongen.

Et år igjen

Pep Guardiola har i sommer et år igjen av kontrakten med Manchester City. Det har lenge vært spekulert i at spanjolen fortsetter i sjefsstolen på Etihad Stadium, men før kampen mot Leeds var det ingenting nytt å melde fra den kanten.

– Jeg tenker bare på den siste måneden. Min fremtid ligger for øyeblikket i Leeds så får vi ta resten ved sesongslutt.

Det kan tenke seg at kunngjøringen av Klopps nye kontrakt kan ha lagt bensin på bålet for en eventuell forlengelse for Manchester City-treneren.

– Vi har god tid og jeg har det veldig bra her. Akkurat nå kunne jeg ikke vært et bedre sted, sa Guardiola.

Liverpool møter Newcastle til dyst på St. James Park klokken 13.30 lørdag. 18.30 tar Leeds imot Guardiola og Manchester City på Elland Road. Begge kampene sendes på TV 2 Sport Premium.