– Tusen takk, Pep!

Jürgen Klopp returnerer Pep Guardiolas kompliment.

Manchester City-manager Pep Guardiola kalte Jürgen Klopps Liverpool-lag et av de beste lagene i fotballhistorien tidligere denne uken. Dette ble et tema på den andre delen av Liverpool-managerens pressekonferanse fredag.

Liverpool slo City i semifinalen i FA-cupen forrige helg, og knuste deretter Manchester United 4-0 i Premier League tirsdag kveld. 

– Liverpool er et av de beste lagene i fotballhistorien. Vi konkurrerer mot et av de beste lagene noensinne, sa Guardiola om de røde i den forbindelse. 

Jürgen Klopp takker for de rosende ordene, men sier at det er vanskelig å sammenligne hans eller Guardiolas lag med lagene som spilte for 20 eller 30 år siden.

– Takk skal du ha, Pep. Jeg kan bare returnere komplimentet. City er et av de beste lagene i fotballhistorien, om de ikke allerede er det beste laget i historien, sa Klopp til pressekorpset.

– Jeg kan ikke sammenligne våre lag med lagene som spilte for 20 eller 30 år siden. Men jeg kjenner til dagens fotballstandard, og jeg vet den er veldig, veldig, veldig bra, og jeg vet ikke om et bedre lag enn City, skal jeg være ærlig.

– Vi er ikke så langt bak dem, så vi er også et godt lag, men hvor gode vi er i historisk sammenheng får jeg vurdere senere i livet. Vi får se hva vi mener om det en gang i fremtiden.

SKADET: Dominic Calvert-Lewin går glipp av det 240. Merseyside-derbyet.

SKADET: Dominic Calvert-Lewin går glipp av det 240. Merseyside-derbyet.

Mener Everton har lidd under savnet av Calvert-Lewin

Søndag er Liverpool vertskap for Everton i det 240. Merseyside-derbyet. Everton kan havne under nedrykksstreken om de taper på Anfield, og Klopp tror roten til Evertons problemer denne sesongen er skadeproblemene til spissen Dominic Calvert-Lewin gjennom mesteparten av sesongen.

– Jeg har ikke sett Everton nok til å sammenligne Frank Lampard med Rafa Benitez. Evertons situasjon er blitt vanskeligere på grunn av resultatene deres. Da Rafa var der var det fortsatt et stykke ned til lagene under streken. Hvordan det har gått siden har ikke hatt noe med måten de har spilt på, men hvordan ting har utviklet seg.

– De har hatt store skadeproblemer denne sesongen. Når du mister Calvert-Lewin, eller nesten ikke kan bruke ham hele sesongen, så er det et enormt slag i ansiktet. Han er en av de beste spissene i England. Og når skadede spillere kommer tilbake tar det en stund før de finner rytmen. Man har ikke tolv spillere av denne typen i troppen.

– Jeg skal ikke uttale meg om ulike spillestiler. Everton har hentet inn spillere som Donny van de Beek og Dele Alli, men jeg har ikke reflektert over om Lampard har en annen tilnærming enn Benitez.