Jürgen Klopp slår tilbake etter kritiske bemerkninger fra Dietmar Hamann og John Barnes

Liverpool-legender antydet at Thiago Alcantara ikke ville passe inn i Liverpool.

Thiago Alcantara har vært i kanonform for Liverpool den siste tiden, og Jürgen Klopp benyttet under sin pressekonferanse fredag anledningen til å slå tilbake mot dem som rettet kritikk mot spanjolen forrige sesong.

Et par Liverpool-legender antydet at Thiago ikke passet inn i Liverpool da han slet en periode forrige sesong, etter at en kneskade hadde holdt ham på sidelinjen i tre måneder i starten av midtbanespillerens Liverpool-karriere.

Den tidligere midtbanespilleren Dietmar Hamann var blant de som kritisterte Thiago, og antydet at han var feil spillertype for Liverpool, og uttalte at han sinket de rødes spill, mens John Barnes kom med lignende uttalelser om spanjolen.

Fikk en tøff start på Liverpool-karrerien

Thiago var banens beste spiller da Liverpool banket Manchester United 4-0 tirsdag, noe som ga Klopp ammunisjon til å slå tilbake mot de to Liverpool-legendene.

– Folk har stilt spørsmål ved om han passer vår fotball. Takk Gud for at disse folkene ikke tar avgjørelsene. Det er viktigere at Thiago ønsket å slutte seg til vårt lag, og han visste hvordan vi spilte. Han er en skikkelig fotballperson, som tenker mye på spillet. Han visste hvordan vi spilte, og han visste han ville passe inn, og det visste vi også, sa Klopp til pressen fredag.

Det var mot Liverpools motstander på søndag, Everton, at Thiagos Liverpool-karriere fikk en tøff start da han fikk en alvorlig kneskade i sin første kamp fra start for klubben, etter en stygg takling fra Richarlison som førte til at Evertons brasilianske angriper ble utvist. Thiago var tilbake i spill midtveis i sesongen, i en periode var Liverpool var ute av form.

– Thiago hadde bare ett problem. Han ble skadet mot Everton. Det var ikke til hjelp. Det var aldri et spørsmål om han ville passe inn hos oss. Vi signerte ham fordi vi visste han ville hjelpe oss, utbroderte Klopp.

Nøkkelspiller

31-åringen har vært en nøkkelspiller for Liverpool denne sesongen, hvor Liverpool jakter en historisk kvadrupel. 

– Det er flott at Thiago spiller bra, men jeg liker ikke å snakke så mye om enkeltspillere. Ikke fordi han ikke fortjener det, men fordi da skjer det alltid noe med spilleren så snart jeg forlater dette rommet. Da får jeg høre at Thiago føler på en liten skade her eller der. Nå er han skadefri, så la oss prate om noe annet.

Liverpool ligger på andreplass i Premier League, ett poeng bak ligaleder Manchester City når det gjenstår seks kamper av sesongen. Manchester City er vertskap for Watford i morgen, mens Liverpool altså møter byrival Everton på søndag. 

– Vi elsker å være i denne situasjonen. Det er utrolig tøft. Vi spiller omtrent hele tiden. Det er umulig å planlegge for at du fortsatt skal henge med på alle fronter. Vi vet at ingenting er oppnådd ennå, i alle fall ikke mye. Vi har vunnet en turnering, det er flott, men vi har tre andre vi kjemper for å vinne.

– Spillerne er i god form, men vi må bevise det igjen på søndag. Vi ser frem til alle kampene vi har igjen.