Thiago ble raskt satt på plass da han kalte Salah spiss!

Premier Leagues toppscorer ser tydeligvis ikke seg selv som noen spiss!

Sky Sports valgte Thiago Alcantara og Mohamed Salah som sine intervjuobjekter etter Liverpools maktdemonstrasjon mot Manchester United. Spanjolen var banens beste spiller, mens Salah noterte seg for to scoringer og en målgivende, og er Premier Leagues klare toppscorer med 22 mål. Det er fem mål mer en Tottenhams Son Heung-Min. Salah topper også assistlisten i Premier League, en førsteplass han deler med lagkamerat Trent Alexander-Arnold. Begge har slått tolv målgivende pasninger.

Sky-intervjuet ble riktig så fornøyelig, da de to Liverpool-spillerne var i særdeles godt humør, og spøkte og lo.

Det første spørsmålet gikk til Thiago, som begynte svaret sitt slik:

– Når vi har slike toppspisser som vi har på topp....

Han ble så raskt avbrutt av Salah som sa «vinger».

Det ville imidlertid ikke Thiago være med på.

– Kom igjen, dere er mer spisser enn vinger. Dere scorer masse mål!

30 mål på 42 kamper

Thiago kan vel neppe beskyldes for å ta feil. Salah gjorde to mål og slo en målgivende pasning i 4-0-seieren over Manchester United, og er nå oppe i 30 mål på 42 kamper for Liverpool i alle turneringer denne sesongen. 

– Vi har disse angriperne på topp, og ikke bare scorer de mål, de involverer seg defensivt også. Det gjør at vi presterer så godt, fortsatte spanjolen.

Sky-reporteren spurte Thiago om dette var hans beste kamp på Anfield.

– Jeg vet ikke. Jeg er ikke den rette til å vurdere min egen prestasjon. Dette var en av våre sterkeste prestasjoner på Anfield. Vi bekymrer oss ikke hvor målene skal komme fra. Vi er fornøyd med alle spissene, og hvordan vi spiller, lød svaret.

Salah var raskt ute med å gjengjelde rosen.

– De på midtbanen gjør livet enklere for oss. Vi holder buret rent nå og da. Så snart vi får det første målet, ønsker vi mål nummer to og tre. Dette var en topp prestasjon av oss, og forhåpentligvis fortsetter vi slik. 

– Jeg har scoret mange mål for denne klubben. Noen ganger har du uflaks. Det viktigste er at laget vinner. Vi må bare fokusere på oss selv. Resten er ikke i våre hender.

Seieren over Manchester United betyr at Liverpool nå topper Premier League-tabellen, to poeng foran Manchester City, som har en kamp mindre spilt. City spiller hjemme mot Brighton i kveld.