Startet sammen for første gang

Det skulle ta halvannet år før Thiago Alcantara og Naby Keita fikk muligheten til å spille sammen fra start for Liverpool.

Når Jürgen Klopp skal toppe sin midtbane virker det åpenbart at Jordan Henderson og Fabinho forsyner seg med to av plassene, mens Thiago Alcantara og Naby Keita nok er de som følger nærmest i køen. Det ferskeste eksempelet på dette fikk vi i ligacupfinalen. 

Da var det spanske Thiago som i utgangspunktet ble valgt ved siden av Henderson og Fabinho, men da 30-åringen ble skadet i oppvarmingen, kom Keita inn og spilte finalen. 

Thiago og Keita skulle ikke spille fra start sammen før tirsdag 5. april 2022 borte mot Benfica - over halvannet år etter at førstnevnte ankom klubben. 

Ikke blant de som spiller mest

Ifølge Ian Doyle i Liverpool Echo hadde Thiago og Keita kun vært på banen sammen i totalt 95 minutter før tirsdagens kamp mot Benfica, da de fikk en drøy time sammen på banen. 

Squawka Football følger opp med at Keita allerede har spilt flere kamper sammen med nykommer Luis Diaz enn han har med Thiago!

Helt merkelig er det jo ikke at duoen ikke spiller veldig mye sammen, for de har et stykke opp til de som spiller aller flest minutter i Liverpool-laget. Både Thiago og Keita er tidvis plaget av skader, og ligger på omtrent eller litt under halvparten av det antall minutter for eksempel Henderson og Fabinho har spilt denne sesongen. 

Minutter spilt blant Liverpools midtbanespillere denne sesongen (alle turneringer):

Jordan Henderson 3033 min (43 kamper)
Fabinho 2879 min (37 kamper)
Alex Oxlade-Chamberlain 1524 min (29 kamper)
Thiago Alcantara 1463 min (26 kamper)
Naby Keita 1400 min (26 kamper)
Curtis Jones 1362 min (22 kamper)
James Milner 1016 min (31 kamper)
Tyler Morton 546 min (9 kamper)
Harvey Elliott 491 min (10 kamper)

Kilde: anfield-online.co.uk

Tallene viser altså at Oxlade-Chamberlain faktisk ligger over Thiago og Keita når det kommer til minutter spilt. Men slik det ser ut for øyeblikket går det nok ikke lang tid før engelskmannen er passert av begge to. 

Leverte varene

Mens Thiago og Keita begge var del av et Liverpool-lag som kjørte over Benfica før pause, ble det vanskeligere for de røde etter hvilen. Da valgte Klopp å la nummer 8 være på banen, mens Thiago, som hadde gult kort, ble byttet ut til fordel for kaptein Henderson. 

Keita virket å vokse på den oppgaven. James Pearce i The Athletic skriver at guineaneren hadde flere touch enn noen annen spiller på banen med sine 106. Han traff også på 72 av 78 pasninger, der den siste ble en fin målgivende til Luis Diaz. 

«I tillegg til å være en kreativ kraft gjennom hele kampen, leverte Keita fem taklinger og en brytning. Han viste sin evne til å gjøre forsvar om til angrep da han gjenerobret ballen ved åtte anledninger», skriver Pearce.

Det eneste som manglet var kanskje scoringen?